REJESTRACJA AUTA SPROWADZONEGO Z NIEMIC

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Gosciu mógł dostac jescze kare za spuzniona opłate :!: Jest na to 5dni od daty na umowie i wiem ze W ŁODZI bardzo tego przestrzegaja i wiele osób własnie za to płaci ogromne kary :!:
Vieczur

Post autor: Vieczur »

Tomi, to normalna procedura... kazdego pytaja o to samo ;) ostatnio pomagalem koledze golfa zarejestrowac (92 rok, wpsiane na umowie 30 Eur) i mial ten sam problem ;) ale uparcie twierdzil ze dal 30 Euro no i nie wie z kim jechal do Niemiec bo wzial kogos z ogloszenia i nawet nazwiska nie zna :P

bydgoski naczelnik to KURVA ... tyle powiem ;) wielu moich znajomych tak wymeczyl ;)
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

w tym kraju jak nie ściemnisz to Cię upier..olą, za WSZYSTKO !!! nawet za nie twojego dzieciaka. ja mialem przeprawe ze skuterem z belgii. pół roku zajeła rejestracja. przede wszystkim nie mogli zrozumieć ze w innych krajach pojazdy poniżej 50ccm to są traktowane jak rower i nie trzeba ich rejestrować itd. a oni żądali dokumentów których nie miałem prawa mieć. skończyło się tym, że wysłali zapytanie do ambasady Belgijskiej i czekali ponad 2 miesiące i nie otrzymali żadnej odpowiedzi. w końcu 1 kwietnia babka do mnie zadzwoniła, że mi go zarejestrują to się zapytałem czy to nie przypadkiem dowcip pryma-aprylisowy. na szczescie mówila serio.

zresztą podobnie miałem ze skuterem z japonii ale to też dłuższa historia ...

jednym słowem u nas jest nastawione wszystko na utrudnianie życia.

dodam tylko, że za każdym razem jak mam zarejestrować jakiś pojazd to w tych urzędach z tymi urzędniczkami czuje się jak co najmniej złodziej, który świerzo kradziony samochód próbuje zarejestrować.
tomi

Post autor: tomi »

Za przekroczenie terminu 5 dni płaci się 70 zł za każdy kolejny dzień. I tu jest paranoja płacisz za to że nie zapłaciłeś akcyzy, której w zasadzie nie powinni pobierać.
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Tomi, i własnie to cały ten cyrk za ktury MY musimy placic :evil:
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

aktualny poradnik importowy dla tych co chą sprowadzić auto.
ODPOWIEDZ