Trasa
Moderator: Moderatorzy
Trasa
7 marca jadę służbowo na 4 dni do Żywca
. Trasa Toruń-Łódź-Dąbrowa Górnicza-Bielsko-Biała.Co omijać i czego unikać po drodze?
-
ELpYndoL
JAK na dzień dzisiejszy odcinek Krajowej 1 w ŁODZI jest przejezdny bezproblemowo :)JEST cały wyremontowany i jedzie sie jak po szkle równiutko i cicho ale niestety jest ograniczenie do 60KM/H i stoi kilka Foto Radarów !!!!!
Znacznie gożej jest przebic sie przez ZGIERZ tam jest bardzo ciasno i tylko jeden pas ruchu
JAK BY CO TO SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA KAWKE
Znacznie gożej jest przebic sie przez ZGIERZ tam jest bardzo ciasno i tylko jeden pas ruchu
JAK BY CO TO SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA KAWKE
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Przed Katowicami, jak będziesz się trzymał "jedynki" będzie dobrze. Tylko pamiętaj że za siewierzem jest teraz zrobiony rozjazd (wiocha się nazywa chyba wojkowice kościelne (wiocha się nazywa PODWARPIE, potem jest rozjazd a dalej Wojkowice
) i tam musisz pojechać w lewo bo po prostej to będziesz się przebijał przez Będzin, sosnowiec, katowice... choć od czasu jak udrożnili w K-cach rondo jest nieźle. A tak mykniesz krawędzią Dąbrowy górniczej i wyskoczysz przed Tychami. W Tychach jak będziesz w złych godzinach to pare świateł zaliczysz, ale nie jest tragicznie. Pszczynę się zalicza podobnie jak Tychy. Co do Bielska to jestem niekompetentny
[/b]
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, 20:21 przez Yagr, łącznie zmieniany 1 raz.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- robertford
- Kontakt:
Ja bym tą trase przejechał w nocy lub bardzo późnym wieczorem , wtedy nie musisz się obawiać żadnych utrudnień. Jeśli jednak chcesz jechać za dnia to tak jak ci powiedział Yagr dobrze jest żebyś zjechał za Siewierzem w Wojkowicach Kościelnych na drosgę S-1, wtedy miniesz dwa potężne korki które się tworzą przy IKEI i przy zjeździe na A-4 w Katowicach. Największe natężenie ruchu w tych dwóch miejscach jest między godz. 09.00 a 11.00 i 14.00 a 17.00. Żeby zjechać na drogę S-1 trzymaj się kierunku na autostradę A-4, będą 3 pasy w jedną i w drugą stronę i skrzyżowanie ze światłami. Jeśli chodzi o Bielsko to jest przejezdne o każdej porze dnia (chyba że ja miałem takie szczęście
), natomiast droga do Żywca od Bielska zawsze jest zatkana i tam się musisz uzbroić w cierpliwość, tzn może nie tyle zatkana co bardzo uczęszczana, a jeśli jeszcze przed Tobą pojedzie tir lub furmanka to masz przechlapane. Ciąg samochodów w iedną jak i w drugą stronę.
To by było chyba wszystko
Miłej podróży
To by było chyba wszystko
Miłej podróży
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no co do katowic-bielsko to jest jeszcze alternatywa oświęcin-kęty ale nie radzę bo drogi nieciekawe i trochę kręcenia jest jedyna zaleta to ominięcie bielska . Ale w Ketach też mamy swojego człowieka więc może napisze coś więcej 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
To fakt jest jeszcze taka możliwość żeby śmigać przez Oświęcim, ale to trasa bardziej zawiła. Z drugiej strony jeździ nia mniej aut, jest spokojniej, mniej policji
i o wiele ładniejsze widoki. Szczególnie jak się jedzie już do Żywca, droga ciągnie się wzdłuż rzeki pośród gór. Dla mnie piękna okolica
jechałem tamtędy pare razy.
-
Majkel
Jak polecisz z Tychów przez Bieruń do Oświęcimia to mogą być korki, aler potem już lekko
Z oświęcimia na Kęty zapałeczka (17 kilosów i ze 3 zakręty po drodze). Kęty- Bielsko wyremontowana nawierzchnia (jeżdże codziennie do roboty
) A z Bielska na Żywiec też spoko, jak wjedziesz od miasta to na jednym skrzyżowaniu skręcasz i ciupiesz prosto do rynku z Żywcu
Jest jeszcze alternatywa dla tej trasy,ale trudniejsza dla ludzi z daleka
Przez Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie, ale za to przeurocze widoki
Ariel potwierdzi
Tylko że problem polega na tym że nie jest łatwo tą drogę znaleźć... chociaż jakbyś u nas w Ketach zapytał gdzie skręcić żeby dojechać do Żywca przez Międzybrodzie to ci każdy powie. W razie wątpliwości i pytań pisz Darcun4 Nawet w razie problemów mógłbym ci podprowadzić bo do Żywca mam najbliższą drogą koło 25 klocków 
-
emceha
Popieram w stu procentachjakobs72 pisze:tak jak ci powiedział Yagr dobrze jest żebyś zjechał za Siewierzem w Wojkowicach Kościelnych na drosgę S-1, wtedy miniesz dwa potężne korki które się tworzą przy IKEI i przy zjeździe na A-4 w Katowicach. Największe natężenie ruchu w tych dwóch miejscach jest między godz. 09.00 a 11.00 i 14.00 a 17.00. Żeby zjechać na drogę S-1 trzymaj się kierunku na autostradę A-4, będą 3 pasy w jedną i w drugą stronę i skrzyżowanie ze światłami. Jeśli chodzi o Bielsko to jest przejezdne o każdej porze dnia (chyba że ja miałem takie szczęście ), natomiast droga do Żywca od Bielska zawsze jest zatkana i tam się musisz uzbroić w cierpliwość
- robertford
- Kontakt:
Czemu nieemceha pisze:Moze mały spocik z Darkiem chłopaki
Wstępnie myślę,że będę w Waszych okolicach ok. godz.13-15.Startuję z Torunia o 6,30. Czy te podane godziny (13-15) są wogóle realne?
-
Vieczur
- robertford
- Kontakt: