akurat I i II generacja różnią się w zasadzie tylko obecnością silnika krokowego sterowanego przez komp gazowy na podstawie sygnałów z sondy lambda
  akurat I i II generacja różnią się w zasadzie tylko obecnością silnika krokowego sterowanego przez komp gazowy na podstawie sygnałów z sondy lambda 
Moderator: Moderatorzy
 Zawór ręczny powinien znajdować się w każdej butli - to z kolei względy bezpieczeństwa. Zawory elektromagnetyczne sa też w I generacji i zależy to od rodzaju (producenta) instalacji. Ja mam np 3 elektrozawory w swojej II generacji - przy filtrze gazu, parowniku i butli. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby było ich i dziesięć...
 Zawór ręczny powinien znajdować się w każdej butli - to z kolei względy bezpieczeństwa. Zawory elektromagnetyczne sa też w I generacji i zależy to od rodzaju (producenta) instalacji. Ja mam np 3 elektrozawory w swojej II generacji - przy filtrze gazu, parowniku i butli. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby było ich i dziesięć...

) Były też instalacje II gen. mające i krokowiec i register.
 ) Były też instalacje II gen. mające i krokowiec i register.Też tak mam.lordpablo pisze:zwykłą podstawowa i tam były dwa ręczne zawory
Całkiem nie potrzebnie.Wystarczy przy wyłączonym zapłonie poluzować śrubę na klucz "13",która dociska obudowę filtra do elektrozaworu, a którą i tak musi odkręcić wymieniając filtr.lordpablo pisze: jak kolo wczoraj wymieniał mi filtr gazu to poprostu delikatnie poluzował przewód od gazu przy parowniku,