UWAGA NA NIEPEWNˇ AUKCJĘ

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
jakobs72

UWAGA NA NIEPEWNˇ AUKCJĘ

Post autor: jakobs72 »

Witam.
Od pewnego czasu chcę kupić sobie tel. komórkowy. Wybór padł na jak najwyższy model sony eriksona za jak najmniejszą kasę :) . I tu natknąłem się na aukcję tą http://allegro.pl/show_item.php?item=28 ... s%C5%82any. myśle sobie kurde ale okazja..... Ale zanim zorganizowałem kasę aukcja się skończyła (telefony zostały sprzedane w 11minut). W związku z tym zadwoniłem do centertela z zapytaniem czy w Warszawie można jeszcze gdzieś kupić ten telefonik po tak atrakcyjnej cenie (normalnie ten tel kosztuje około 1400 zł). a tu zonk. Centertel nic o takiej aukcji nie wie i nie ma pojęcia kto w ich imieniu wystawił tyle telefonów na aukcji (150). No i ok. Przeglądam sobie necik dalej...... a tu znów taka sama aukcja i tym razem gościu ma 500 tel do sprzedania http://allegro.pl/item285528450_sony_er ... oria_.html ..... hmm Coś mi tu śmierdzi WIELKIM naciąganiem także UWAŻAJCIE CO KUPUJECIE

Pozdrawiam Jakobs72
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Trzeba było jeszcze raz zadzwonić do centertela i dać im namiar na aukcję.
Jako , że jestem w Orange to aię zalogowałem na stronę i wysłałem im linka z zapytaniem. :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
emceha

Post autor: emceha »

Konto ma koleżka już zawieszone. Ciekawa sprawa
Awatar użytkownika
jakobs72

jamszoł pisze:Trzeba było jeszcze raz zadzwonić do centertela i dać im namiar na aukcję.
Dzoniłem ale spójrz na godzinę, w centertelu powiedziano mi że wszyscy ważniejsi już dawno śpią, a mniej ważni wyszli o 23.00. Zostawiłem im namiary na aukcję jedną i drugą i podałem nik allegrowicza. Efekty są już znane :)

P.S.
powysyłałem meile do większości kupujących te telefony z informacją o moich podejżeniach, ale........ nie dostałem odpowiedzi :(
trudno

Pozdrawiam Jakobs72
mikruss

Post autor: mikruss »

Cosik mi sie wydaje ze to ustawione bylo tylko po to aby mial Super Sprzedawce a poźniej by łoił ile da. Zobacz ze jedna osoba kupila 491 telefonów :???:
Dziwen co nie ;)
Awatar użytkownika
jakobs72

Mikruss. Może masz rację ale spójrz na to z innej strony - typowo matematycznej. 491*450zł = 220950 zł plus koszty przesyłki
sprzedając te telefony po "obniżonej cenie" 1200zł (normalna cena to 1400 - 1600zł)
491*1200zł = 589200
zysk
589200 - 220950 = 368250 zł => nieźle

ale może się myle .... :)
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Tylko jeszcze skąd wytrzasnąć 491 niepełnosprawnych,żeby za telefon dali 1200?
emceha

Post autor: emceha »

Mnie się wydaje że to jest własnie myk na supersprzedawce ;)
Awatar użytkownika
jakobs72

darcun4 pisze:Tylko jeszcze skąd wytrzasnąć 491 niepełnosprawnych,żeby za telefon dali 1200?
Zerknij Kolego na allegro i wpisz k850i, zobacz po ile się sprzedają te telefoniki i ile tego DZIENNIE ludzie kupują po "normalnych" cenach. ;)
A znam ludzi (młodych ludzi) którzy za "funkiel nówkę z pełnym wypasem" dadzą o wiele więcej :)

pozdrawiam Jakobs72
Awatar użytkownika
jakobs72

emceha pisze:Mnie się wydaje że to jest własnie myk na supersprzedawce ;)
Bardzo możliwe :) ale mu nie wyszedł :razz:
mikruss

Post autor: mikruss »

I znalazlem jeszcze kilka aukcji na allegro ze sprzetem (laptopy, TV LCD) tez po 550 zl w ogromnych ilosciach i tez juz konta poblok :twisted: owane
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Ja też myślę że to był skok na tytuł, tylko koleś nie wziął pod uwagę prowizji od sprzedaży... no bo jak sprzedał 491 szt po 490 zł to musiałby w Allegro zapłacić........chwila... dla 1 szt 4% od pierwszych 50 zł...2zł...+ 3% od reszty...(490-50)*0,03...13,20 zł... razem...15.20 zł... razy 491 szt...= 7463,20 zł :) I brak wpłaty na konto Allegro tej kwoty stoi pewnie na przeszkodzie w byciu "szupel śpiwawcą" :mrgreen:
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Tylko,że do niedawna jeżeli nawet kupiłeś 1000 szt. czegoś na JEDNEJ aukcji,to mogłeś wystawić tylko JEDEN komentarz.
Zresztą w dzisiejszej prasie pisali,że jest to wielki przekręt.
Koleś dał ponoć ogłoszenie,że zakłada portal internetowy coś na wzór Allegro i zatrudni "sprzedawców".Kilku chętnych się zgodziło i celem sprawdzenia ich wiarygodności udostępnili mu własne loginy i hasła.
Pomysłodawca pierwsze co zrobił,to na ich loginy ale ze zmienionym hasłem,powstawiał "Super okazje".
Oczywiście kasiora wpływała już na inne konto (jego).A oszukane ludziki nigdy nie zobaczą tych telefonów,laptoków i kilku innych "okazji".Czyli jeden wielki przekręt.
"Policja wraz z portalem Allegro prowadzi intensywne śledztwo"
Tfaruk

Post autor: Tfaruk »

Według mnie jest to przekręt. Gość do tej pory przeważnie sprzedawał baterie i doładowania za grosze, a teraz zaczaił się na większą kasę. Cena 450 zł jest ceną poniżej zakupu...
Awatar użytkownika
jakobs72

A oto co dostałem w meilu od centertela :

Witam,
Dziękujemy za przesłaną korespondencję.

W związku z pojawieniem się na stronie Allegro informacji o wystawieniu na grzecznościowej aukcji telefonu Sony Ericsson K850i z akcesoriami przez PTK Centertel, informujemy, że Orange nie prowadzi sprzedaży towaru poprzez Portal Allegro. Telefony sprzedawane przez Firmę można nabyć w Salonach, Punktach sprzedaży Orange a także poprzez Sklep Orange dostępny na stronie www.orange.pl lub poprzez kontakt telefoniczny z BOKI (*100). Nieprawdziwa informacja na stronie Allegro została zamieszczona przez nieuczciwego Użytkownika portalu i jest próbą wyłudzenia. Jeśli w przyszłości pojawiłyby się wątpliwości, co do treści umieszczanych w Internecie proszę o kontakt z Orange Biurem Obsługi Klienta. W ten sposób będzie Pan mógł potwierdzić prawdziwość informacji.

Pozdrawiam,
Agnieszka Zawada
Starszy Konsultant Departamencie Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510100100

To chyba wyjaśnia całą sprawę :twisted: :smile: :grin: :lol: :mrgreen:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ