Ile palą Wasze ESKI??

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Skrzynka bezpiecznikowa raczej ma masę bo są na niej przekażniki a przekaźnik bez masy nie działa
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

Yagr, jeśli doprowadze spalanie do porządku (czyli ok. 9l miasto, 7l trasa) to mi sie nie oplaca gazu zakladac, szczególnie, że unia próbuje na nas wymóc podniesienie ceny gazu do 70% ceny benzyny, a biorąc pod uwagę fakt iż auto na gazie pali 20-30% więcej to wogóle się to nie opłaca ...

a do tego regulacje, koserwacje, czyszczenia ... na co mi to ??

Jamszoł, nie mówie o masie do przekaźników tylko o masie dla elementów samochodu (tj. np. sondy czy nie wiem ... zapalniczki)
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

cidzej, dla każdego co kto woli-mnie się na razie opłaca :mrgreen:
a z tą sondą to masz racje, z tablicy idzie na nią nie masa a zasilanie przez bezpiecznik F3, ale przy grzałce obojętne którym z 2 białych kabelków pójdzie masa a którym +, ważne żeby oba były :grin: a sprawdzić to można w minutę najprostrzym miernikiem./pzdr
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Vieczur

Post autor: Vieczur »

KONIEC PISANIA NIE NA TEMAT :!:

Macie szczescie ze dopiero teraz to zauwazylem... prawie 2 strony nie na temat !!! :evil: I przepraszam.. mam pousuwac te posty :evil: ???
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

sorki, od teraz tylko na temat ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Nanom 1

Post autor: Nanom 1 »

.........ostatnio na odcinku 300 km zuzycie paliwka wyniosło mi dokładnie 6,4 L /100km***na 95Pb [predkosc oscylowała w granicach 80-100 km/h.] Wczesniejszy mój ''rekord'' ;) to 6,6l/100km.......i chyba ponizej tych 6,4 nie uda mi sie zejsc ale to i tak niezły wynik :razz:

***trasa 90%/miasto 10%
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2007, 20:06 przez Nanom 1, łącznie zmieniany 2 razy.
Pexu
Kontakt:

Post autor: Pexu »

moj essi spala w miescie cos w granicy 9l pb95, w trasie okolo 6-7 :) ja nie narzekam :D
Pexu
Kontakt:

Post autor: Pexu »

i przez prawie rok nic się nie zmieniło, zimą około 9 litrów po mieście - latem o litr, półtora mniej :) w trasie rekord to 5,5 litra pb95 (warszawa-półwysep helski) :cool:
emceha

Post autor: emceha »

Mój żre teraz jak dziki :???: Miasto 11 a po trasie nie jeżdżę za dużo więc nie mam pojęcia.
Awatar użytkownika
Seba
Kontakt:

Post autor: Seba »

od 8 w gore :)
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z ESSA 1,8 16V 3 drzwi i CABRIO RDA i RQB

Cabrio RS 2000 ProJect
Mitsubishi Pajero 3,0 181KM
Felicia Pick-Up , Suzuki Bandit 1200
www.tadych-transport.pl
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

łeeeee no Seba to tragedii nie ma a ja tak sobie kalkuluję i się zastanawiam czy lpg do Rs-a będę zakładał
Markko nie musisz się wypowiadać znam twoje zdanie na ten temat
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Seba
Kontakt:

W poprzednim RS mialem lpg 2 gen - napewno nie szedl jak powinien ale i tak duzo,duzo,duzo :) lepiej jak 1,6 super ekstra zdrowe bez gazu a palil max 14litro po miescie gdzie palowany byl jak na RSa przystalo :)Problemem bylo to ,ze sie nie wkrecal powyzej 5 tys obr jak nalezy,a reszta ok

orioninblue, ale ja napisalem" od 8" tzn trasa i 100 nie przekraczac :)
A co do gazu to tylko sekwencja do RSa i jezdzisz jak na benie a w keszeni zostaje. Za 2600 spokojnie zalozysz sekwencje czyli nie caly 1 tys drozej jak 2gen a jazda duzo lepsza.

Cabrio RS 2000 ProJect
www.tadych-transport.pl
mikruss

Post autor: mikruss »

Niestety ale w RS-ie nawet na sekwencji przy ostrym buceniu czuc spadek mocy-chyba ze bedzie palil 18 litrow LPG to w tedy nic na mocy nie straci.
scooby

Post autor: scooby »

Witam... Ja na spalanie mojego esiego nic zlego nie moge powiedziec .Na trasie jak sobie jade do polski to na zbiorniczku tak prawie 800 :mrgreen: km a w miasteczku tak do 10 l. :grin:
Awatar użytkownika
Seba
Kontakt:

mikruss pisze:Niestety ale w RS-ie nawet na sekwencji przy ostrym buceniu czuc spadek mocy-chyba ze bedzie palil 18 litrow LPG to w tedy nic na mocy nie straci.
Ale benzyny nawet wiecej potrafi spalic przy ostrym swirowaniu wiec to nie problem.
Mam sekwencje w scorpio gdzie nie latwo do tego silnikazalozyc gaz no i po 2 czy trzech probach ustaieniu mapy wtrysku gazu chodzi jak nalezy i nie traci mocy. Tak czy siak gaz czy sekwencja czy nie troche wiecej palic bedzie. Mi na sekwencji scorpio z litr pali wiecej.

Cabrio RS 2000 ProJect
www.tadych-transport.pl
ODPOWIEDZ