konsekwencje jazdy autem z niewaznym dowodem tymczasowym
Moderator: Moderatorzy
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
konsekwencje jazdy autem z niewaznym dowodem tymczasowym
niewiecie przypadkiem jak policja traktuje jazde samochodem, w ktorym uplynela waznosc dowodu tymczasowego (miekkiego) ?? chcialem przyprowadzic bratu jego esa do warszawy, ale dowod tymczasowy skonczyl sie w pitek (4.01.2008) a ja moge do niego jechac dopiero jutro (6.01.2008). nie chcialbym czekac az przywioza mi dowod tymczasowy i brat go wymieni na twardy bo wtedy mina ze 2 tyg zanim przyprowadze tego esa, a tak by juz jutro byl
nie wiecie co grozi w takim przypadku jak policja zatrzyma ?? powinno isc sie dogadac czy nie ??
nie wiecie co grozi w takim przypadku jak policja zatrzyma ?? powinno isc sie dogadac czy nie ??
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
miałem taką sytuację, łapnął mnie patrol w sobotę a miękki skończył się we wtorek. Wykpiłem się studiami, że niby miałem kolokwium itp i nie mogłem opuścić. Panowie w niebieskim popatrzyli krzywo, pogrozili ale puścili. Wszystko zależy na kogo i w jakim humorze trafisz.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
- cidzej
czyli mowicie, ze da sie wykrecic
dowod skonczyl sie w piatek a mamy niedziele - moge sprobowac sie wykrecic, ze zorientowalem sie na wyjezdzie (do rodziny, znajomych, uczelnie itepe), ale przeciez jakos musze wrocic do domu z autem
mam do pokonania duza/nieduza trase 60km Sochaczew - Warszawa
a co do przegladu - w dowodzie tymczasowym nie ma daty waznosci przegladu
dowod skonczyl sie w piatek a mamy niedziele - moge sprobowac sie wykrecic, ze zorientowalem sie na wyjezdzie (do rodziny, znajomych, uczelnie itepe), ale przeciez jakos musze wrocic do domu z autem
a co do przegladu - w dowodzie tymczasowym nie ma daty waznosci przegladu
- robertford
- Kontakt:
To teraz ja. Wszyscy piszą ta lepszą strone medalu. A ja napiszę co może grozić z tej gorszej. Przede wszystkim zatrzymanie dowodu miękkiego za pokwitowaniem bez daty ważności na dalszą jazdę - jeżeli termin upłynął to mandat do 500 złotych za poruszanie sie pojazdem nie dopuszczonym do ruchu. I wcale nie ma w miekkim dowodzie wbitego terminu przeglądu tylko jest wpisana data ważności nic więcej.
kolorek morski perełka
------------------------------------------
Jest FORD FOCUS 1.6 - 2002 - LIFT
- cidzej
no to nieciekawie. zawsze musicie uprzykrzyć ludziom życie 
wszystko przez to, ze w tym pieprzonym wydziale komunikacji musieli koniecznie dać dowód tymczasowy jak ani miejsce rejestracji (dokladnie ten sam adres) jest nowego i starego wlasciciela jest, niezmieniane sa tablice ani nic i jeszcze na dokladke to moj brat.
wszystko przez to, ze w tym pieprzonym wydziale komunikacji musieli koniecznie dać dowód tymczasowy jak ani miejsce rejestracji (dokladnie ten sam adres) jest nowego i starego wlasciciela jest, niezmieniane sa tablice ani nic i jeszcze na dokladke to moj brat.
- robertford
- Kontakt:
Ale co do mnie masz pretensje. Miej pretensje do wydziału komunikacji że tylko aby ściągnąć kasę dla nich sie liczy. Pytałeś na początku co może grozić to Ci odpisałem wiec nie rozumiem twojego zbulwersowania.
kolorek morski perełka
-
mikruss
- robertford
- Kontakt:
- robertford
- Kontakt:
Panowie pytacie to odpowiadam. A że burdel mają w urzędach to tylko i wyłącznie do nich pretensje a nie do Policji. Na drodze policjant jak zatrzyma pojazd z nieważnym dowodem to niestety trzeba sie liczyć z jego zatrzymaniem takie są procedury. Jak policjant bedzie wyrozumiały to pouczy dodatkowo. Teraz weźcie sobie strone policjanta jedzie sobie taki kierowca bez ważnego dowodu, zatrzymujesz go jako policjant wychodzi w trakcie kontroli że upłynął termin ważności dowodu, kierowca cie prosi aby go nie zatrzymywać ty dajesz sie uprosić. Kierowca odjeżdża i za parę kilometrów powoduje wypadek. I co wtedy, dojdą że wcześniej była kontrola i policjant dopuścił pojazd do dalszej jazdy i tutaj macie po dupie mały Zonk. Takie są realia Panowie kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę.
kolorek morski perełka