co was irytuje na drogach??

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

tofik

Post autor: tofik »

a mnie wkurzają Polacy którzy wrócili z anglii, tzn cały czas lewą stroną
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

Mnie jeszcze stan dróg i aut po tych ścieżkach jeżdżących. Aż czasem scyzoryk się w kieszeni otwiera. :evil:
I to że żaden z odpowiedzialnych za to nie wpadnie pomysł wprowadzenia przepisu który nakładał by obowiązek zakładania kamizelek odblaskowych przez rowerzystów i pieszych poruszających sie po drogach i poboczem.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Seba
Kontakt:

Post autor: Seba »

orioninblue pisze:Mnie jeszcze stan dróg i aut po tych ścieżkach jeżdżących. Aż czasem scyzoryk się w kieszeni otwiera. :evil:
I to że żaden z odpowiedzialnych za to nie wpadnie pomysł wprowadzenia przepisu który nakładał by obowiązek zakładania kamizelek odblaskowych przez rowerzystów i pieszych poruszających sie po drogach i poboczem.
Dobrze gada - polac mu :)
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z ESSA 1,8 16V 3 drzwi i CABRIO RDA i RQB

Cabrio RS 2000 ProJect
Mitsubishi Pajero 3,0 181KM
Felicia Pick-Up , Suzuki Bandit 1200
www.tadych-transport.pl
rene

Post autor: rene »

Platne dziurawe autostrady w ciaglym remoncie a pozatym to prawie wszystko
deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

Rob pisze:A mnie wkurza mruganie światłami jak jade 120 lewym pasem .... nigdy nie zjeżdzam i tak przecież szybko jadę , a jak taki chce szybciej to proszę . Moze wykożystać inne dwa pasy ...
Oj bardzo nie ładnie robisz. Ktoś Cię kiedyś przytknie do bandy po tym jak Cię wyprzedzi prawym pasem.
Rob

Post autor: Rob »

deathrider_85 pisze:Oj bardzo nie ładnie robisz. Ktoś Cię kiedyś przytknie do bandy po tym jak Cię wyprzedzi prawym pasem.
Był już jeden taki Mercem A-klasą . Przyhamował i gaz do dechy . Ale wtedy jeżdziłem 150 konna 405 i przycisnołem na 4 do 170 i gość sie przestaszył i dał se spokój .
Ale nie powiem jak mi przyhamował przed maską przy 130 to i ja miałem mokro ;)
Essim spokojnie w zasadzie jeżdzę 90 KM nie pozwala na wiele . No ale mój wybór .... :grin:
deathrider_85

Rob pisze:
deathrider_85 pisze:Oj bardzo nie ładnie robisz. Ktoś Cię kiedyś przytknie do bandy po tym jak Cię wyprzedzi prawym pasem.
Był już jeden taki Mercem A-klasą . Przyhamował i gaz do dechy . Ale wtedy jeżdziłem 150 konna 405 i przycisnołem na 4 do 170 i gość sie przestaszył i dał se spokój .
Ale nie powiem jak mi przyhamował przed maską przy 130 to i ja miałem mokro ;)
Essim spokojnie w zasadzie jeżdzę 90 KM nie pozwala na wiele . No ale mój wybór .... :grin:
Akurat hamowania nie rozumie :?:. Ludzie się nie boją, że tył stracą chyba.

Tak naprawdę to najbardziej mnie denerwują ludzie, którzy mają problem z oceną prędkości nadjeżdżającego samochodu i wymuszają lub zajeżdżają drogę na 2 pasmówkach. Ja ledwo kupionego Essa bym stracił, bo dziadek wbił mi się na lewy pas przed maskę z prędkością 80km, a ja jechałem jakieś 110-120km/h.
jozek

Post autor: jozek »

orioninblue pisze:I to że żaden z odpowiedzialnych za to nie wpadnie pomysł wprowadzenia przepisu który nakładał by obowiązek zakładania kamizelek odblaskowych przez rowerzystów
Wystarczy jak będzie się wyciągało konsekwencje za jazdę bez światełek tzn mandat i punkty jak rowerzysta jest posiadaczem prawa jazdy
Tfaruk

Post autor: Tfaruk »

Kamizelki odblaskowe to powinni nosić wszyscy, którzy chodzą po tych wiejskich drogach bez chodników. Ja nie rozumiem tych ludzi: przecież to jest ich własne bezpieczeństwo...
deathrider_85

Tfaruk pisze:Kamizelki odblaskowe to powinni nosić wszyscy, którzy chodzą po tych wiejskich drogach bez chodników. Ja nie rozumiem tych ludzi: przecież to jest ich własne bezpieczeństwo...
Hehe... Ciekawy pomysł. Ogólnie, to ja się nie zgodzę z tym żeby wymusić kamizelki dla pieszych i rowerzystów, pomimo tego, że faktycznie są niewidoczni.
Po prostu ludzi trzeba uświadamiać, żeby do swojego ubioru dodawali jakieś odblaskowe elementy i bardziej uważali, a nie od razu wszystkich na siłę w kamizelki ubierać.
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

jechałem w nocy przez wioski i patrze a tu coś się świeci na żółto, myśle se policja ale nic bardziej mylnego. gościu na rowerku popierdalał w kamizelce odblaskowej. jeden z nielicznych co o swoje życie dba!
z kilometra było gostka widać. te 10 zeta to nie majątek zakamizelke
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Rafi

Post autor: Rafi »

deathrider_85 pisze:Po prostu ludzi trzeba uświadamiać,
hehe, w Polsce to nie pomoże. Prędzej ten odblaskowy rowerzysta wjedzie w 30cm dziurę i wywali się prosto pod pędzący samochód niż ludzie zaczną chodzić poboczem z odblaskami. Nasze drogi to tragedia, a młodocianych zauważysz po świecących petach w ustach :mrgreen:
deathrider_85

Rafi pisze:
deathrider_85 pisze:Po prostu ludzi trzeba uświadamiać,
hehe, w Polsce to nie pomoże. Prędzej ten odblaskowy rowerzysta wjedzie w 30cm dziurę i wywali się prosto pod pędzący samochód niż ludzie zaczną chodzić poboczem z odblaskami. Nasze drogi to tragedia, a młodocianych zauważysz po świecących petach w ustach :mrgreen:
Hehe... Myślisz, że jak by kazano jeździć w kamizelkach to bym jeździł :mrgreen:.
Ja w nocy jeżdżę autem tak czy inaczej ;).
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

deathrider_85 pisze:Myślisz, że jak by kazano jeździć w kamizelkach to bym jeździł :mrgreen: .
i właśnie przez takie myślenie jest tyle wypadków spowodowanych przez pieszych i rowerzystów

a jak by dawali każdemu niewidocznemu na drodze po 200 mandatu to zaraz by się nauczyli :evil:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Seba
Kontakt:

Post autor: Seba »

Daleko nie musze szukac - siorka jechala essem ,z naprzeciwka auto a ona w ostatniej chwili zauwazyla babke na roweze bez zadnych odblaskow swiatel itd odbila na lewo i na szczescie skonczylo sie na urwanych lusterkach . Kit z ta kobieta bo sama sobie winna ,ale jak by ja siostra zgarnela to moze na psyche by jej siadlo (ma 20 lat) ,targac sie po sadach pewnie z 2 lata itd ...
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z ESSA 1,8 16V 3 drzwi i CABRIO RDA i RQB

Cabrio RS 2000 ProJect
Mitsubishi Pajero 3,0 181KM
Felicia Pick-Up , Suzuki Bandit 1200
www.tadych-transport.pl
ODPOWIEDZ