orioninblue pisze:deathrider_85 pisze:Co do uciekania, to prawda jest taka, że jak jedziesz 180km/h w środku nocy, to Policjanci Cię oleją raczej jak się nie zatrzymasz (znam takie przypadki).
zdziwił byś się, parę razy się udaje ale potem są ogromne kłopoty
To prawda, że nie można uciekać, to czy kogoś będą gonić zależy od wielu spraw. Ja mogę podać 2 przykłady:
1. Mój znajomy ścigał się z kumplem na prostym odcinku autostrady (o 2 w nocy). Policja wyskoczyła z lizakiem jak mieli 200km/h. Oni zatrzymali się jakieś 200m od tego miejsca, gdzie stali. Policjanci najpierw nic nie robili, aż w końcu po jakichś 2 minutach wsiedli w samochód i podjechali do nich. Skończyło się na mandatach, ale niższych niż 500zł ze względu na mało niebezpieczeństwo.
2. Moja znajoma przejechała na "późnym" żółtym zaraz za skrzyżowaniem stała Policja, ale ona się nie zatrzymała na wezwanie. Gonili ją chyba z kilometr (po dwupasmówce), aż w końcu się zatrzymała i po prostu powiedziała, że ich nie zauważyła. Mandat dostała tylko za przejazd na czerwonym.
Każdy musi pamiętać, że trzeba jeździć z głową! Jak ktoś łamie przepisy, to musi liczyć się z mandatem.
Pozdrawiam