Jakie są ceny podrabiania kluczy ?

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mikosz

Jakie są ceny podrabiania kluczy ?

Post autor: Mikosz »

Witam
Przy kupnie auta dostałem tylko jeden klucz a zapasowego klucza niestety nie ma i w związku z tym trzeba bedzie na własny koszt podrabiać klucz, musi być zapasowy w domu.
Na szczęście mój klucz okrągły fordowski nie posiada w czarnym plastiku tzw. imobiliser. W Auchanie kryczą 48 zł :shock: Nie wiem czy to normalna cena ? czy wygórowana ?

Ile daliście za zapasowy klucz ? Nie wiem jakie są średnie ceny wogóle takich nietypowych kluczy.

P.S. Jeżeli ktoś jest z Wrocka, niech napisze także nazwę ulicy jeśli są tańsze punkty niż w Auchanie na Bielanach.
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

mnie krzykneli kiedys 37 zł ale podobno da sie dorobic taniej ...
GonzoG

Post autor: GonzoG »

I ile dobrze pamiętam, to we wszystkich mkVII jest imobilizer. Więc jeśli nie posiadasz czerwonego klucza matki, to nie masz co dobrabiać kluczyka, bo jedynie będziesz mógł nim otworzyć drzwi, a silnika i tak nie odpalisz.
Klucz z transponderem kosztuje ok 100zł (ja kupiłem w salonie forda za 110zł, bo taniej w Wrocku nie mogłem znaleźć), a docięcie kosztowało 30zł, (ale trzeba dobrze poszukać, bo ja znalazłem nawet za 90zł)
w centrach handlowych z reguły jest najdrożej.
MARKKO

Post autor: MARKKO »

GonzoG pisze:I ile dobrze pamiętam, to we wszystkich mkVII jest imobilizer
mój nie ma :) takze nie wszystkie maja.
Awatar użytkownika
Mikosz

GonzoG pisze:I ile dobrze pamiętam, to we wszystkich mkVII jest imobilizer
Raczej chyba nie wszystkie...
Mój tata ma Omesie B i widziałem imobilizer w kluczu, nie ma diodki ani czegos ale za to w srodku plastiku ma elektronike, jest troche wklęsła a mój klucz jest raczej wypukła...

[ Komentarz dodany przez: MARKKO: Nie 24 Lut, 2008 ]
kluczyk z immo jest wiekszy i taką jakby czerwoną zaślepkę i tyle
GonzoG

Post autor: GonzoG »

Jak sprawdzić czy masz IM... Czy po włączeniu zapłonu zapala ci się dioda pod zegarkiem ?? Jeśli tak, to masz IM.
Awatar użytkownika
Mikosz

GonzoG pisze:Jak sprawdzić czy masz IM... Czy po włączeniu zapłonu zapala ci się dioda pod zegarkiem ?? Jeśli tak, to masz IM.
Własnie mam diode pod zegarkiem ale nigdy nie świeci. Za to mam po lewej stronie pod przełącznikami przeciwmhgielnych mam czerwony cały czas ale to od alarmu (jest wyłaczony). Skoro pod zegarkiem nic nie pali to może mam zlikwidowany imobilajzer :roll:
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

GonzoG pisze:Jak sprawdzić czy masz IM... Czy po włączeniu zapłonu zapala ci się dioda pod zegarkiem ?? Jeśli tak, to masz IM.
Pod warunkiem, że nikt tego od nowości nie ruszał, to tak jak u mnie jest IM, ale zegarek był zepsuty, więc założyłem od essa bez IM bo nie mogłem innego dostać na miejscu nigdzie, diody nie ma a IM jest :)
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
mikruss

Post autor: mikruss »

Mam kluczyk z transponderem surowy, oddam za 50 zł bo mi niepotrzebny. Wykrojenie ok 30 zł...
marsdorf

Post autor: marsdorf »

30 zł na giełdzie w gliwicach a w Auchanie zawołał mi koles 40 oczywiście bez immo
ODPOWIEDZ