Wlasnie nabyłem drogą kupna dwa nowiutkie progi zewnętrzne do Esa brata (prezent na zblizajace sie urodziny) i mamy zamiar zmierzyc sie z tematem na wiosne, a jako ze jestesmy totalnymi laikami w tych sprawach to potrzebujemy jak najwiecej wiedzy
Wymiana progów - czyli co, jak i dlaczego
Moderator: Moderatorzy
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
Wymiana progów - czyli co, jak i dlaczego
Chciałbym abyście sie podzielili ze mna (oraz innymi użytkownikami forum) swoja wiedza na temat wymiany progów w escorcie - moze macie jakies foty z tego zabiegu, na co zwracac uwage, jakie narzedzia potrzebne, jakiej marki lakieru uzyc, czym zabezpieczyc - no po prostu wszystko co tematu dotyczy
Wlasnie nabyłem drogą kupna dwa nowiutkie progi zewnętrzne do Esa brata (prezent na zblizajace sie urodziny) i mamy zamiar zmierzyc sie z tematem na wiosne, a jako ze jestesmy totalnymi laikami w tych sprawach to potrzebujemy jak najwiecej wiedzy
Młotki majzle, kątówka, tarcza do cięcia i listkowa i wszystko inne co nie przychodzi mi w tym momencie do głowy. A!!! Migomat, bez tego nie ma roboty.cidzej pisze:jakie narzedzia potrzebne
Polecam sickenscidzej pisze:jakiej marki lakieru uzyc
O ile nie ma kompresora to zalać ile wlezie podkładówką a na to Boll do profili zamkniętych a na zewnątrz AutoSmar albo Fluidolcidzej pisze:czym zabezpieczyc
Do spawarki elektrycznej muszą być czyściutkie blachy, zero rdzy, a poza tym istnieje duże prawdopodobieństwo że zamiast stapiać ze sobą blachy będziesz je po prostu przepalał. Możesz spróbować elektryczną, tylko musisz kupić cieniutkie elektrody i próbować. Znam takich, którym się to udawało, ale jest to dużo trudniejsze
Dobrą metodą jest też lutowanie ze sobą elementów. Tylko trzeba się trochę namęczyć jeżeli lut jest np. w pionie, a nie poziomie - cyna ścieka.
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---