Nagle przestal krecic

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

SlaVkoEg

Nagle przestal krecic

Post autor: SlaVkoEg »

WItam. Bylem sobie dzis na wycieczce. Wszystko z samochodem bylo wporzadku. Kilka razy uruchamialem i normalnie wszystko dzialalo. Po dojechaniu do kumpla pod blok zgasilem silnik. Po chwili gdy chcialem jechac do domu nie moglem juz odpalic samochodu. Kontrolki sie normalnie swieca, akumulator dobry (sprawdzalem miernikiem i ma 12V) ale nie chce krecic. Mam immobiliser i albo on padl albo rozrusznik, tylko czy tak odrazu bez niczego sobie padl?? Macie moze jeszcze jakies pomysly co moze byc nietak??
MARKKO

Post autor: MARKKO »

ja tez tak miałem :)
spalił mi sie rozrusznik bo kabel ze stałym plusem zwarł się z tym co na bendix idzie
SlaVkoEg

Jutro odholuje do elektryka i sie zobaczy :]
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

nie koniecznie się spalił mógł elektro-włącznik paść
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

albo mógł się zawiesić :| ja to bym zaczął od podania zasilania bezposrednio z aku na na rozrusznik tylko trzeba pamierac zeby auto bylo na luzie :P
SlaVkoEg

cidzej pisze:ja to bym zaczął od podania zasilania bezposrednio z aku na na rozrusznik
Niestety nie dalo rady tak zrobic bo w colcie do rozrusznika jest strasznie zly dostep i bez kanalu nie da rady. Zaciagnalem go do mechanika i on to zrobil. Okazalo sie ze rozrusznik dziala. Prawdopodobnie przyczyna tkwi w odcieciu zaplonu. W sobote sie dopiero dowiem bo teraz w tygodniu mieszkam w gdyni i dopiero w sobote wroce do domu.
ODPOWIEDZ