stracił moc, zaczął kopcić...
Moderator: Moderatorzy
Inne mocowania (rozstaw śrub) z tego co pamiętam no i nie wiem jak jest z pokryciem się gniazd zaworowych i cylindrów w bloku. Daj sobie looz z hybrydamikowal pisze:z jakich względów?:>

głownie chodzi mi o koszta... a auta nie sprzedam bo włożyłem w niego bardzo dużo;/
Profesjonalna kosmetyka samochodowa.
Pranie, usuwanie rys, zabezpieczenie, renowacja, detailing
www.car-efekt.pl
"Twoje auto, Twoją wizytówką"
www.car-efekt.pl
Kowal, rozumiem Cie ale przekladanka czy mix 1.6 z z 1.4 nie ma sensu, wiele osób na tym forum już ten temat przerabiało i kombinowało (i wyszla z tego przyslowiowa...qpa ). Gdyby to było proste i opłacalne to wszyscy z 1.4 juz dawno zasuwali by na 1.6 105pskowal pisze:głownie chodzi mi o koszta... a auta nie sprzedam bo włożyłem w niego bardzo dużo;/

Piszesz ze chodzi Ci o kase - z mojej strony propozycja jest prosta - oddam Ci caly silnik 1.4 z pelnym oprzyzadowaniem, małym przebiegiem, za powiedzmy 150zł (na allegro chodzą od 300zl gołe silniki, czy po LPG, z kosmicznymi przebiegami). Mechanik (albo Ty sam) Ci przelozy glowice i zamontuje go za pare zł. I jezdzisz sobie dalej. Myśle że prostrzą i tanszą opcje trudno znalezć.
Silniki 1.6 CVH w dobrym stanie z pełnym oprzyzadowaniem chodzą od 500zł a montaż takiego silnika w aucie z 1.4 sprawia dodatkowe problemy i koszty rosną..
Tyle sugestii odemnie

Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Adrianolkusz cos takiego robłVen pisze: Kowal, rozumiem Cie ale przekladanka czy mix 1.6 z z 1.4 nie ma sensu, wiele osób na tym forum już ten temat przerabiało i kombinowało (i wyszla z tego przyslowiowa...qpa )

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
właśnie kumpel który mi zapewnia pomoc przy wymianie bloku na ten od 1.6, włożył 2.0 od mondeo do fiesty, teraz robi turbo. dostałem propozycje, że jeśli przekładka nie wyjdzie, to on zabiera blok i nie muszę wydawać ani grosza, kupie 1.4 i włożę do auta. myślę, że kosztów to nie przyniesie a spróbować warto.
Ven jeśli próba nie powiedzie się, to z przyjemnością kupie Twój silnik

www.car-efekt.pl
www.car-efekt.pl
Ee no jak masz kolege co faktycznie zna sie na rzeczy to inna bajka. Z taką opcją i na takich warunkach to jasne że próbuj. Sam ciekaw jestem efektówkowal pisze:właśnie kumpel który mi zapewnia pomoc przy wymianie bloku na ten od 1.6, włożył 2.0 od mondeo do fiesty, teraz robi turbo. dostałem propozycje, że jeśli przekładka nie wyjdzie, to on zabiera blok i nie muszę wydawać ani grosza, kupie 1.4 i włożę do auta. myślę, że kosztów to nie przyniesie a spróbować warto.

A jak coś to silniczek jest do wzięcia, pewnie za jakiś czas wystawie go na allegro razem z innymi częściami (zrobi sie ładna pogoda to będe dłubał), ale narazie nie pali się

ale zobaczcie jak to jest, już mnie namówiliście żeby nie kombinować a tu taki yagr dał mi motywacje do walki 

www.car-efekt.pl
www.car-efekt.pl
No Ba. Bo nie mówiłeś ze masz takiego magika co 2.0 z mondeo wkłada do fiest, potrafi uturbiać silniki itd
Skoro masz profesjonalnego mod-mechaniora za kumpla co Ci pomaga za free to mozesz robic co Ci sie rzewnie podoba. Np ja oraz inni ktorzy takich znajomości nie mają wybulili by ze 500-1000zł [albo i więcej] za taką operacje u mechaniora, a i nie wiadomo czy pacjent by przeżył - dlatego Cie zniechecaliśmy.
Zdrowy rozsądek - tylko tyle i aż tyle

Skoro masz profesjonalnego mod-mechaniora za kumpla co Ci pomaga za free to mozesz robic co Ci sie rzewnie podoba. Np ja oraz inni ktorzy takich znajomości nie mają wybulili by ze 500-1000zł [albo i więcej] za taką operacje u mechaniora, a i nie wiadomo czy pacjent by przeżył - dlatego Cie zniechecaliśmy.
Zdrowy rozsądek - tylko tyle i aż tyle