dobry mechanik od diesla potrzebny
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
dobry mechanik od diesla potrzebny
szukam dobrego i sprawdzonego mechanika od diesla z ok Tychów i katowic. szykuje mi się remont silnika i chciałbym oddać bryke w sprawdzone ręce a nie jakiegoś magika. może ktoś zna i poleci?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
-
mikruss
-
neosystem
witam kupca
mam jednego znajomego na Zamości, tylko nie wiem czy by się tego podjął ma trochę roboty, właśnie mojemu ojcu wymienia silnik w Astrze 1.7 DTI, jak co pogadam... Drugi, nie znam go tylko słyszałem mieszka gdzieś między Górkami, a Chełmem... Trzeci u mnie na garażu, jest dobry, ale się ceni za 8h pracy bierze 100zł, nie wiem jak z całym silnikiem...
A poza tym w tym Twoim essiku masz przyciemnione szybki, bo nie wiem ale to chyba Ciebie ostatnio widziałem heeh
... jak co ja mam czerwonego może mnie kiedyś spotkasz na mieście...

mam jednego znajomego na Zamości, tylko nie wiem czy by się tego podjął ma trochę roboty, właśnie mojemu ojcu wymienia silnik w Astrze 1.7 DTI, jak co pogadam... Drugi, nie znam go tylko słyszałem mieszka gdzieś między Górkami, a Chełmem... Trzeci u mnie na garażu, jest dobry, ale się ceni za 8h pracy bierze 100zł, nie wiem jak z całym silnikiem...
A poza tym w tym Twoim essiku masz przyciemnione szybki, bo nie wiem ale to chyba Ciebie ostatnio widziałem heeh
-
mikruss
-
neosystem
- kupiec
- Kontakt:
neosystem witam.
co do szyb to nie są przyciemniane (jeszcze) a co do mechanika to dzięki wielkie. czekam na tel. od pewnego mechaniora co ma zabrać autko na sprawdzenie i wycenę kosztów. jak będę wiedział na czym stoję to wtedy będę szukał więc proszę o nr.
jak zobaczysz białego jamnika o nr ST 58970 to trąbaj. możesz mnie widzieć w ok oś. D tam mieszkam.
co do szyb to nie są przyciemniane (jeszcze) a co do mechanika to dzięki wielkie. czekam na tel. od pewnego mechaniora co ma zabrać autko na sprawdzenie i wycenę kosztów. jak będę wiedział na czym stoję to wtedy będę szukał więc proszę o nr.
jak zobaczysz białego jamnika o nr ST 58970 to trąbaj. możesz mnie widzieć w ok oś. D tam mieszkam.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
neosystem
- kupiec
- Kontakt:
2 tygodnie na 2 zm. a teraz nocki to troche czasu brak. zadzwonie do tego mechanika co podałeś nr. i umówie się na jakiś termin to wtedy dam znać. a ta ZAMOŚĆ to jest koło Lędzin?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
neosystem
- kupiec
- Kontakt:
no i okazało sie że dwa cylindry do bani!!!!!!! jak sprawdził szczelność to wyszło że 1 i 3 mają 20% sprawności 2 70% 4 80%. znaczy że roboty kupe. mam dostać do 2 tygodni kosztorys ile będzie kosztować min. i max za remont.
ale dla pewności zadzwonie do tych Lędzin i pogadam z tamtym może on zrobi swoją wycene i porównam ceny. dzięki wielkie
ale dla pewności zadzwonie do tych Lędzin i pogadam z tamtym może on zrobi swoją wycene i porównam ceny. dzięki wielkie
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
mikruss
- kupiec
- Kontakt:
mikruss to jest diesel i komprecha musi być. jak na razie po ustawieniu rozrządu i takie tam za 200 PLN to pali nawet dobrze jak na mój silnik tzn. z 5-6 razy zakręci i pali a przed regulacją to 50-60 razy kręcił i nie zawsze odpalił.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
mikruss
Kupiec kompreche moze gubic glowica-ja tak mialem.
Wlewasz olej od gory do komory na tloki i sprawdzasz cisnienie.
Jezeli cisnienie sie poprawilo jak przed wlaniem oleju no to cylindry przepuszczaja, jezeli sie nic nie zmienilo cisnienie lub baaaaaardzo malo tak minimalnie to masz w glowicy gniazda zaworowe. W moim 1.6 bylo 11;3;3;12 i tez nie palil jak powinien. Po remoncie glowicy 13 na kazdym i jechal jak rakieta
Wlewasz olej od gory do komory na tloki i sprawdzasz cisnienie.
Jezeli cisnienie sie poprawilo jak przed wlaniem oleju no to cylindry przepuszczaja, jezeli sie nic nie zmienilo cisnienie lub baaaaaardzo malo tak minimalnie to masz w glowicy gniazda zaworowe. W moim 1.6 bylo 11;3;3;12 i tez nie palil jak powinien. Po remoncie glowicy 13 na kazdym i jechal jak rakieta