406 coupe co myślicie?

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

nonam, pozwolisz, że się z Toba nie zgodze :] w każdej porządnej fabryce jest selekcja produktów - sortowanie. Są produkty I gatunku, II gatunku, II gatunki itd ... I gatunek trzyma wszystkie normy i jest najlepszy jakościowo, II itd gatunek to są już mnije lub bardziej nie trzymające norm wyroby ...

tym samym rolki zamawiane przez np. Fiata do silnika mogą być I gatunku, a to co już trafia na rynek to II i III gatunek :| prawde powiedziawszy to ma rowniez zastosowanie w przypadku innych producentów. np. oryginalne swiece zaplonowe GM to tak naprawde Bosche, ale nijak sie ma wytrzymałość Boschoskich świec do oryginalnych GM (wytrzymalosc 2-3 razy wiekszą). Firma GM, Renault, BMW czy Mercedes narzuca takiej Ruville jakies normy jakie maja spelnic paski do ich silnikow i Ruville takie robi, a to, ze na rynek wyrzuca chłam to inna sprawa. pod przykryfka faktu iż przeciez oryginalne rolki czy pasek tez sa ich firmy, wciskaja klientom towar II gatunku :| ot i cały problem :| u nas sie przyjelo glupie gadanie, ze placi sie tylko za firme, ale o tym, ze pasek Ruville z logo Peugeota, który przeszedł testowanie w fabryce Pegugeota, spelnia wszystkie normy itd, to nie jest już to samo co zwykly pasek Ruville to jakos nikt nie pomysli
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

cidzej, no mniejsza, nie będę się kłócił bo nie o to tu chodzi :P Ja wiem co mam w pracy na półkach i tyle :P W każdym razie kupując coś Ruville, warto sprawdzić co faktycznie jest w pudełku, bo np. ja kupując łożyska do swojego przekopałem wszystkie jakie mieliśmy i trafiłem łożysko FAG'a, może się też trafić Koyo, albo jakieś chińskie badziewie :P Takie rzeczy warto wiedzieć bo można kupić po tańszej cenie część, którą oni spakują, a w pudełku producenta (np. koyo) ta sama część będzie 2x droższa :P
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
ODPOWIEDZ