nakretki do alu

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

leon267

nakretki do alu

Post autor: leon267 »

witam, kupilem sobie alufelgi oryginalne ford i musze teraz zamowic nakretki tylko nie wiecz czy wystarcza najtansze na alledrogo czy nie warto, a moze ktos ma na handelku? :D co myslice o tych ? http://moto.allegro.pl/item355761150_na ... oyota.html
emceha

Post autor: emceha »

leon267, do oryginalnych alu felg forda są specjane nakrętki z ruchomym kołnierzem ;) Jest on wiekszy niż przy nakrętkach jakie pokazałeś z racji tego że fordowskie alu mają ciutens większe dziury na ten kołnierz niż inne więc przy tych z allegro będziesz miał małą powierzchnię przylegania a co za tym idzie słabiej będą trzymać :???:
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

A jak mocniej przykręcisz to szybko wytrzaskasz otwory i fele pójdą się gwizdać..
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
mikruss

Post autor: mikruss »

komplecik takich srub to 12 sztuk = ok 80-90 zł , do tego 4 sruby zabezpieczajace (tez specjalne do forda) ok 100 ZL...
leon267

no a jak bym wzial kupil 16 sztuk takich? http://moto.allegro.pl/item357349047_tu ... alnych.htm ? wyszlo by i dokladnie 96 zlociszy. myslice ze zbyt niebezpieczne jest niezakladanie zabezpieczajacych? ja z reguly zostawiam auto albo pod moim domem (mieszkam na wsi, wielkie podworko, psy strzega), albo u dziewczyny pod domem, tez na wsi, niewielki blok, ma okno na auto. wiadomo, czasami gdzies nad morzem na parkingu, albo gdzies auto odejde, ale nie sadze zeby ktos podjebal, zreszta one az takiego szalu nie robia... jak myslicie? ale tak realnie, bo teoretycznie to zawsze moga zwinac, wiem...
a wytlumaczcie mi jakie ma znaczenie ze nakretka ma ruchomy kolniez. to istotnie? warto takie kupic?
neosystem

Post autor: neosystem »

już pisałem kiedyś o tych nakrętkach:

nakrętka z podkładką stożkową do alu z przelotem 4.50zł, a bez przelotu 12,05zł za sztukę
mikruss

Post autor: mikruss »

http://moto.allegro.pl/item363964247_na ... ford_.html
tylko takie !!!
OT
Niezle tanieja ja rok temu najtansze znalazlem za 8.5 sztuka :shock:
emceha

Post autor: emceha »

leon267, tu nie chodzi o to że Ci je gwizdną:
leon267 pisze:wytlumaczcie mi jakie ma znaczenie ze nakretka ma ruchomy kolniez
emceha pisze:fordowskie alu mają ciutens większe dziury na ten kołnierz niż inne więc przy tych z allegro będziesz miał małą powierzchnię przylegania a co za tym idzie słabiej będą trzymać
jamszoł pisze:A jak mocniej przykręcisz to szybko wytrzaskasz otwory i fele pójdą się gwizdać
Skumałeś już dlaczego warto kupić te z kołnierzem???
neosystem

Post autor: neosystem »

mikruss pisze:Niezle tanieja ja rok temu najtansze znalazlem za 8.5 sztuka
ja mam po zniżkach w firmie gdzie pracuje, dodaj do tego 43% i wyjdzie podobnie...
leon267

skumał, dziekowac :mrgreen: wiec kupie 16 sztuk tych co zaproponowal mikruss,
Tfaruk

Post autor: Tfaruk »

Warto kupić zabezpieczające sruby. To tylko stówa a człowiek spokojnie śpi :)
ODPOWIEDZ