dlaczego silnik drga
Moderator: Moderatorzy
dlaczego silnik drga
już wszystkie problemy w tym ford mondeo byly usunięte
ale powstał nowy problem jak jedzie się wiecej niż 100km/h
zaczyna silnik drgać co to może być...............
silnik został przelozony a dokładniej z dwóch silników zlozylismy jeden
pomóżcie mi jeszcze dziś bo jutro wyjezdzam do domu i mojemu teściowi niepomoge
ale powstał nowy problem jak jedzie się wiecej niż 100km/h
zaczyna silnik drgać co to może być...............
silnik został przelozony a dokładniej z dwóch silników zlozylismy jeden
pomóżcie mi jeszcze dziś bo jutro wyjezdzam do domu i mojemu teściowi niepomoge
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
lostlast, szczerze ci powiem że nie do końca czaję co masz na myśli pisząc
a może chodzi ci o jakis nienaturalny hałas w pracy motoru przy tej prędkości albo drgania przenoszone na nadwozie?
?? no bo jak pracuje to drga....lostlast pisze:jak jedzie się więcej niż 100km/h
zaczyna silnik drgać
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Jak silnik drga to albo jest walnięta któraś poducha lub którać łapa jest przykręcona na sztywno i drgania przenoszą się na resztę woza albo wydech gdzieś dotyka i przenosi drgania albo może poprostu koła trzeba wyważyć.
Ja gdy zakładałem teraz letnie a ściągałem je na jesień (komplet z felgami) - nic nie ruszałem - okazało się , że dwa z czterech były OK a dwa pozostałem należało ponownie wyważyć mimo , że nie były przebite ruszane czy coś jeszcze innego.
Sprawdźcie wyważenie szczególnie przednich kół.
Ja gdy zakładałem teraz letnie a ściągałem je na jesień (komplet z felgami) - nic nie ruszałem - okazało się , że dwa z czterech były OK a dwa pozostałem należało ponownie wyważyć mimo , że nie były przebite ruszane czy coś jeszcze innego.
Sprawdźcie wyważenie szczególnie przednich kół.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Yagr pisze:lostlast, szczerze ci powiem że nie do końca czaję co masz na myśli pisząc?? no bo jak pracuje to drga....lostlast pisze:jak jedzie się więcej niż 100km/h
zaczyna silnik drgaća może chodzi ci o jakis nienaturalny hałas w pracy motoru przy tej prędkości albo drgania przenoszone na nadwozie?
jak już przekracza 100km/h pi razy oko to zaczyna się drgania w silniku zaczyna czasc.
nic nie piszczy nic niechalasuje po prostu drga tak jak by siedział na pralce ale to wyczuwasz od silnika
kola wyważone są
-
ELpYndoL
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
to jeszcze inaczej... przekraczasz 100km/h i zaczynają wchodzić na karoserię wibracje - czy dzieje sie tak na każdym biegu (3,4,5) czy tylko na jednym? to po pierwsze...
po drugie, za jamszołem, czy masz szczelny cały układ wydechowy ze wskazaniem na dokręcenie kolektora wydechowego?
po trzecie, wyważane były wszystkie koła czy tylko przednie?
po drugie, za jamszołem, czy masz szczelny cały układ wydechowy ze wskazaniem na dokręcenie kolektora wydechowego?
po trzecie, wyważane były wszystkie koła czy tylko przednie?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
-
neosystem
Wtrącę się że tak powiem, bo temat podobny więc się podepnę...
Co działa na to (chodzi o diesla) że, na wolnych obrotach drgają pedały i przy niskich jest taki dziwny odgłos jak by gdzieś pyrkało coś podobne do lekko metalicznego dźwięku. Czy to jakaś poduszka czy jak, martwię się bo jak zobaczyłem ceny poduszek, średnia cena ok 100zł
Co działa na to (chodzi o diesla) że, na wolnych obrotach drgają pedały i przy niskich jest taki dziwny odgłos jak by gdzieś pyrkało coś podobne do lekko metalicznego dźwięku. Czy to jakaś poduszka czy jak, martwię się bo jak zobaczyłem ceny poduszek, średnia cena ok 100zł
tej poduchy nieodkrecal jak byla tak bylajamszoł pisze:neosystem, po mojemu albo walnięta poducha od skrzyni - ta co jest prawie pod twoimi nogami , albo może rura wydechowa zaraz za komorą silnika dotyka do podłogi - to też prawie te same okolice.
ale do wiem sie dopiero jutro jak przyjedzie dzieki wam za pomoc napewno sie przyda
przyczyna znaleziona chłopaki od opon się nie sprawdzili jacyś praktykanci wyważali i źle wydarzyli kola
dostali o******* auto bylo sprawdzone na warsztacie co do wszystkich gum gumy cale
chamstwo ale co zrobisz każdy błędy nieraz popełnia
dzięki za pomoc
[ Komentarz dodany przez: leszek: Sro 21 Maj, 2008 ]
wyedytowano (*)
nie przeklinamy w postach !!!!!
dostali o******* auto bylo sprawdzone na warsztacie co do wszystkich gum gumy cale
chamstwo ale co zrobisz każdy błędy nieraz popełnia
dzięki za pomoc
[ Komentarz dodany przez: leszek: Sro 21 Maj, 2008 ]
wyedytowano (*)
nie przeklinamy w postach !!!!!
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 22:39 przez lostlast, łącznie zmieniany 1 raz.