felgi

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

kvazi555

felgi

Post autor: kvazi555 »

pytanie czy te flegi sa dostepne w rozmiarze 16" i jak sie jezdiz na 16, i czy ewentualnie nie ma takich na sprzedaż?:>
Załączniki
fele.jpg
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

a moze 16 od coswortha?

http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=5722

Ja jeżdzę na 17, spotkajmy sie to sie przejedziesz.
kazik

Post autor: kazik »

ale jak weźmiesz fele od cosa to szykuj się na przeróbkę błotników :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wiem coś na ten temat
Awatar użytkownika
KuRowSKi
Kontakt:

Post autor: KuRowSKi »

Na forum widziałem takie 17
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---
kvazi555

Post autor: kvazi555 »

te fele z cosa moze i sa fajne lecz mi jakos nie leża ale o gustach sie nie dyskutuje, ja sobie kupie te z obrazka a chyba 17'' to za duze do esa coo?
emceha

Post autor: emceha »

E tam za duże, jeździ kupa ludu na 17 i nie narzekają ;) Fakt faktem 16 to taki kompromis ale ja bym 17 wstawił :P
Tigerbart

kazik pisze:ale jak weźmiesz fele od cosa to szykuj się na przeróbkę błotników :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wiem coś na ten temat
Jeśli nie są szersze niż 8 cali to się z tobą nie zgodzę.

Ja mam 8L 17' ET 42 z oponami 215, dołożyłem do tego centymetrowe dystanse i jeszcze jest miejsce. Uważam, że MAX w Escorcie bez robienia przeróbek to opona 235 na feldze 8 cali, o średnicy 18 cali, profil 35
emceha

Bartek T. pisze:Uważam, że MAX w Escorcie bez robienia przeróbek to opona 235 na feldze 8 cali, o średnicy 18 cali, profil 35
Jak mi udowodnisz że nie będzie obcierać to stawiam flachę, powaga ;)
Tigerbart

zobaczysz na moim, mam 215 + 1cm dystans i jeszcze 1-1,5cm miejsca (o ile bedziesz na zlocie) :mrgreen:

a flache i tak stawiasz, już ty dobrze wiesz za co :lol:
emceha

Bartek T. pisze:zobaczysz na moim, mam 215 + 1cm dystans i jeszcze 1-1,5cm miejsca (o ile bedziesz na zlocie)
Ok ale to nie 235/35/18 na szerokości 8 cali :P
Tigerbart

a ja ci mówię, że wejdzie. Zmierzymy na zlocie. Jedyne do czego mogę mieć ewentualne wątpliwości to profil opony, 25 zamiast 35, ALE weszłyby większe koła niż mam.
kazik

Może ja się wypowiem ja mam opony z tyłu 225/45r16 8 calowa felga i wiem że obciera jeżeli się nie poszerzy nadkoli
Tigerbart

teraz byłem sprawdzić. Mam jeszcze ok 1,5cm miejsca między oponą a błotnikiem z tyłu i ok 1 cm z przodu, wniosek: tył opona 235, przód 225, a fela 18' wejdzie tylko z profilem 25. Kazik, może u ciebie to kwestia obsadzenia?
kazik

ja już mam poszerzone błotniki i powiem że może wejście tylko pytanie się nasuwa co będzie jak w samochodzie usiądzie 5 osób i dodatkowo dojdą nasze polskie drogi :?:
emceha

A ja bym tu szukał różnic pomiędzy mk5/6 a mk7 bo wiem jak było u mnie. A miałeś/masz Talar ranty od wewnątrz w błotnikach???
ODPOWIEDZ