Jakim środkiem mam popsikać wszystkie styki na złączkach ?? Chcę przed zimą wszystkie styki psikać.... Pewnie niektóre są zaśniedziałe...
Podobno polecają Elektrosola, Motipa albo PR KONTAKT.
Wolę sprawdzonego od Was...
Czy mogę psikać w dziurki w skrzynce gdzie bezpieczniki i przekaźniki mają kontakty z dziurkami blaszanymi.... ??
W ostrowskim Bartku kupiłem ISOL, takie tylko mieli. Kosztował 8 zł.
Na opkaowaniu pisze że zanim popsikne to musze odtłuścić... ale czym ? Nafta, rozpuszczalnik czy rozcieńczalnik a może benzyna ekstrakcyjna ??
Styki na przekażnikach można psikać ? Bałbym psikać na skrzynke po dziurkach od nóżek przekaźników.
ja kupiłem kiedyś coś takiego jak SPRAY CONTAKT czy jakoś to się nazywało i wyczyściłem całą skrzynke bezpieczników w mk4 i jeszcze na pozostałe kostki i połączenia starczyło. a co się wylało ze skrzynki to normalnie strach pisać!
dodam jeszcze że po tym zabiegu mialem normalnie działające światła drogowe i awaryjne
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
co właściwie daje przeczyszczenie styków tymi środkami ? pierwszy raz o tym słysze i prawde mówiąc zaciekawiło mnie to. Może mnie ktoś poinstrułować jak to zrobić i gdzie popsikać ? bo spróbował bym.
"Kontakt" możesz kupić w karzdym sklepie z częściami do samochodów oraz w sklepach gdzie mają lakiery i środki do konserwacji - przynajmniej tak jest w Kaliszu.
Kontakt powoduje lepsze przejście prądu na stykach gdy na tych masz śniedź ; rdzę .
Poza tym zabezpiecza - czasowo , odnowienie się " kontuzji"
Jak to robić ? poprostu - rozłączasz wtyczkę , pryskasz w środek po stronie damskiej i męskiej , wytrząsasz nadmiar , łączysz wtyczkę z gniazdkiem - kilka razy wciskasz i wyciągzsz wtyczkę , żeby kontakt styków był lepszy i po wszystkim.
Operacja bardzo wskazana tuż przed zimą .
Dobry jest Isol ; ja osobiście używam kontaktu firmy Boll który kupiłem w sklepie z lakierami i środkami konserwującymi tej samej firmy .