Grand, jak myślisz, skąd bierze się te wszystkie +30% światła, +50% światła? to po prostu cieńsze żarniki;) dlatego większa siła świetlna kosztem mniejszej żywotności. Dlatego właśnie żarówki, nazwijmy je umownie"tuningowe" zwykle padają szybciej od zwykłych. Natomiast te "tuningowe" no name z marketu lub allegro to już zależy jak trafisz - rozrzut jakościowy jest ogromny. Akurat te które podałeś to jakiś wyjątek bo można znaleźć stronę producenta - zwykle jest to niewykonalne
żarówki power2night gt150
Moderator: Moderatorzy
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
cidzej, piszą że osłabły a nie że przestały świecić 
Grand, jak myślisz, skąd bierze się te wszystkie +30% światła, +50% światła? to po prostu cieńsze żarniki;) dlatego większa siła świetlna kosztem mniejszej żywotności. Dlatego właśnie żarówki, nazwijmy je umownie"tuningowe" zwykle padają szybciej od zwykłych. Natomiast te "tuningowe" no name z marketu lub allegro to już zależy jak trafisz - rozrzut jakościowy jest ogromny. Akurat te które podałeś to jakiś wyjątek bo można znaleźć stronę producenta - zwykle jest to niewykonalne
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
też, do tego jeszcze kombinacje z rodzajami gazu wypelniajacymi bańkęjamszoł pisze:Nie tylko - głównie jest to podwyższenie ciśnienia w bańce a co za tym idzie - wyższa temperatura żarnika i masz dodatkowe luxy.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
-
ELpYndoL
ja smigam na Motorcraftach i sa ok mam juz 3 rok i tylko raz padła miw tym czasie lewa zarówka a tak poza tym przełozyłem kiedys do jednego reflektora Philipsa jakiegos night cos tam nie pamietam i efekt był taki ze nie było róznicy miedzy starym 2 letnim Motorcraftem a tym Philipsem
wiec smigam dalej na Motorcraftach .
-
szczurek1984
Ja ostatnio zakupiłem sobie żarówki, 9.oo PLN/szt:
"Philips Premium H4 12V 60/55W, +30% światła"

opinia: http://cokupic.pl/Opinia/Philips-H4-Pre ... c14377dd12
I jestem z nich zadowolony, ładnie świecą w porównaniu z poprzednimi kupionymi na stacji
ps. zrobię zdjęcie to wstawię.
"Philips Premium H4 12V 60/55W, +30% światła"

opinia: http://cokupic.pl/Opinia/Philips-H4-Pre ... c14377dd12
I jestem z nich zadowolony, ładnie świecą w porównaniu z poprzednimi kupionymi na stacji
ps. zrobię zdjęcie to wstawię.