Swiatła biegu wstecznego

Moderator: Moderatorzy

jacks_22

Swiatła biegu wstecznego

Post autor: jacks_22 »

Mam problem ze światłami biegu wstecznego raz się palą raz nie, żarówki są dobre bo gdyby były przepalone wogóle nie świeciłyby.Gdy włączam wsteczny bieg i zrobię to energiczniej tzn. mocno i trzymam drążek od zmiany biegów maksymalnie do końca wtedy są światła gdy tylko puszcze albo włączam bieg lekko to wogóle się nie zapalają to chyba nie czujnik bo gdyby czujnik to też by się nie zapalały co to może byc??
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

jacks_22, to moze byc wina zuzycia czujnika i raczej napewno to bedzie jego wina ;) ewentualnie wysłuzony element skrzyni który załancza czujnik ;) ale stawiam na sam czujnik ;)
jacks_22

Czyli najlepiej wyciagnac ten czujnik i zewrzec przewody jeśli będą się światła świecily to wtedy czujnik a jeśli nie będą to co za element skrzyni Yanek??
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Yanek, dobrze prawi - zurzyty czujnik.
Wygląda na to , że ten bolec co jest w czujniku zrobił się za krótki.
To nie element w skrzyni bo by nie załączało wcale.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
jacks_22

Dzięki wielkie jutro sprawdzę ten czujnik :)
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

Ja mam coś innego, mianowicie palą mi sie normalnie po wrzuceniu wstecznego ale tylko do momentu gdy ruszam i jadę. Jak sie zatrzymam, to znowu świecą aaa
jacks_22

Rozwiązałem problem wyczyściłem styki i teraz działa bezproblemowo Wielkie dzięki za pomoc :)
longer1981

Post autor: longer1981 »

Zgadzam się z poprzednikami i dodaje to na pewno czujnik światła cofania padł,miałem ten sam problem co ty.Po wymianie czujnika problem znikł !
ODPOWIEDZ