Pomocy za głośny wydech
Moderator: Moderatorzy
- Intruder D1
- Kontakt:
Pomocy za głośny wydech
Witam. Ostatnio wymieniłem cały układ wydechowy gdyż stary nie nadawał się do niczego.Zamontowałem sobie tłumiki przelotowe i nie mam kata(nie było go już po kupnie).Problem jest taki że układ jest bardzo głośny.Co mam zrobić żeby był cichszy? Może zamontować jakiś tłumik w miejscu gdzie był kat?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, 11:49 przez Intruder D1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
możesz zamontować tłumik środkowy, możesz poszukać silencera do tłumika końcowego (o ile go jeszcze nie masz) i to w zasadzie tyle - jeśli nadal chcesz zachować istniejący końcowy. Niestety kompletny przelot jest zawsze głośniejszy. Cóż, możesz jeszcze.............. zamontować turbo - to tez wycisza wydech 
W innym wypadku wchodzi w grę ponowna wymiana układu wydechowego
W innym wypadku wchodzi w grę ponowna wymiana układu wydechowego
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Intruder D1
- Kontakt:
- Intruder D1
- Kontakt:
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
da się ale można też dokupić - nie kosztuje zbyt wiele. Kiedys pytałem w firmie "lorbi" czy maja silencery do tłumika DTM i odpisali że tak, ale montaż może byc trudny, cena samego silencera to wtedy ok 45 zł. link do lorbi jest gdzieś tu http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=2699
napisz do nich albo poszukaj czegos podobnego u innych producentów. Jak dla mnie to jesli cena jest taka jak napisałem to bez sensu to rzeźbić w domy. A montaz zawsze mozna jakos rozkminić.
napisz do nich albo poszukaj czegos podobnego u innych producentów. Jak dla mnie to jesli cena jest taka jak napisałem to bez sensu to rzeźbić w domy. A montaz zawsze mozna jakos rozkminić.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Intruder D1
- Kontakt:
Ano człowiek uczy się na swoich błędach
.Ale wczoraj znalazłem kawałek plastikowej rurki pasującej do wylotu i wsadziłem ją w wydech(taki jakby silencer) i muszę powiedzieć że całkiem ładnie się uciszył i nabrał takiego rasowego brzmienia. Nie buczy tak strasznie jak teraz. Teraz poszukam metalowej rurki i ją obuduje troszkę żeby to ładnie wyglądało i powinno być ok 
- Intruder D1
- Kontakt:
Bo w ogóle jak działa taki silencer? On zmniejsza średnice wylotową czy może zatyka te małe dziureczki w środku? Wczoraj włożyłem w tłumik kawałek rurki tak z 10cm długości i powiem wam że było o wiele ciszej i tak strasznie nie buczało.Było takie jakby to nazwać rajdowe brzmienie
Jednym słowem podobało mi się.