ale prwdą jest że 80 jest fajna i lepiej troche dołożyc i wziąźc ja
co kupić DMC-FZ18 czy DSC-H50
Moderator: Moderatorzy
godze sie, że D80 to już całkiem fajna zabawka i też bym go polecał, jeżeli kupujący chciałby już mieć naprawde dobry sprzet dla amatorów, co do obiektywów to nie do końca sie zgodze z tym co pisze Cidzej, nawet do $0 czy 60 można wybrać dużó fjanych orginaklnych Nikorrów
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
ja nie twierdze, ze do d40/60 nie ma obiektywow, bo są w wiekszosci te same co do innych nikonow tylko trzeba je kupować w wersji dla d40/60lordpablo pisze:co do obiektywów to nie do końca sie zgodze z tym co pisze Cidzej, nawet do $0 czy 60 można wybrać dużó fjanych orginaklnych Nikorrów
zacytuje ze strony "Obiektyw AF 28-300mm F/3,5-6,3 XR Di LD Asferyczny [IF] MACRO do Każda lustrzanka Nikon serii D z wyjątkiem modeli D40 i D40x", "Obiektyw AF 55-200mm F/4-5,6 Di II LD MACRO for Nikon D series digital SLR cameras without appliances with sensor higher than 24 x 16 mm except for D40 and D40x models", "Obiektyw SP AF 90mm F/2,8 Di MACRO 1:1 do Każda lustrzanka Nikon serii D z wyjątkiem modeli D40 i D40x" itd itd. oczywiscie wiekszosc ma swoje odpowiedniki w wersji dedykowanej dla d40/d60 ale z reguly za to sie doplaca
oczywiscie sparawa staje sie nei istotna jezeli chcemy kupic aparat z obiektywem (kit) i na tym poprzestać
ja mam olka i jak chcesz mieć małą i wygodną lustrzanke to możesz sobie zafundowac śmiało http://www.ceneo.pl/1355621
ewentualnie coś większego i ze stabilizacją http://fotozakupy.pl/lustrzanka-cyfrowa ... m,7752s,0d
a najlepiej to podjechać do MM lub EW lub Euro, wziąć aparat w łape i zobaczyć który nam najbardziej "leży" w ręku.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
simo, a zapytaj sam siebie czy na pewno będziesz korzystał z tego wszystkiego co oferuje lustrzanka a czego nie ma zaawansowany kompakt... Wiadomo że "lustro" to krok w stronę profesjonalizmu ale czy na pewno ci to potrzebne? Zaawansowane kompakty mają większość wykorzystywanych funkcji i często nie odbiegają jakością od zdjęć z "lustrzanek" a cena jest na pewno lepsza...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
tzw. eLki Canonoskie to bardzo dobry, profesjonalny sprzęt fotograficzny za ,..... kilka do kilkunastu tysięcy
jakby simo sobie jakiegoś FF kupował po kilkanascie tysiecy pln za samo body to bysmy mogli sie zastanawiac, ale jeżeli rozmawiamy o lustrach za 1500zł to rozważajmy sprzęt z apsolutnie najniższej półki lustrzankowej. na tej półce znajdziemy mocno plastikowe canony z najgorszymi kitowymi obiektywami na rynku. Jak już chcemy poczuć tą legende canona to musimy sie naszykować na wydatek co najmniej 4tys pln. za 1.5tys pln zastanowiłbym sie nad nikosiem lub olkiem, w ostateczności Sony Alfa 200/300 i w sumie to tyle. Canona bym za te pieniadze niebral, bo to sprzet typu plastik-fantastik i tyle
można się tylko mocno zirytować wywaloną kupą kasy w błoto