problemy z odpalanie - imobilaiser ?
Moderator: Moderatorzy
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
wszystko ci juz napisano wczesniej lub jest na forum.pablomoc pisze:ludzie pomocy, odpiszcie na ostatniego posta
Ale skoro ładnie prosisz to może tak...
1. odpięcie akumulatora nie wpływa na rozrusznik.
2. zanim wymontujesz rozrusznik oczyść, popraw i zabezpiecz łączenia kabelków na rozruszniku. Powinieneś sprawdzic tez stan przewodów pod kątem ewentualnych przetarć, załamań. Kabelek który łączy rozrusznik z alternatorem sprawdź obie strony (przy rozruszniku i alternatorze). Jeśli po tych operacjach nie ma poprawy to "go to 3"
3. Trzeba sprawdzić rozrusznik "na krótko" - opis jak to zrobic masz w tym wątku pare linijek wstecz

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
zwykle alarmy mają możliwość przełączania z cichego uzbrajania na głośne. Twój też na pewno ma ale jak to u ciebie się ustawia to już musisz w instrukcji alarmu sprawdzić lub jeśli jej nie masz zadzwoń sobie do przedstawiciela "prestige'a" lub jakiegoś salonu montującego te alarmy i ci powiedzą. Ja miałem inny alarm i u mnie zmiana z cichego na głośne uzbrajanie następowała po jednoczesnym naciśnięciu przycisku zamykania i otwierania na pilocie.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Dokopałem się do rozrusznika i zrobiłem fotke żeby ktoś mi zaznaczył na zdięciu co z czym połączyć bo nie chce nic popsuc:
Fajnie jak by ktos zaznaczył co z czym połączyć to było by też pomocne dla innych z podobnymi problemami.
teraz druga sprawa, popatrzyłem od góry po kablach i znalazłem pare nieciekawych rzeczy, czy to może być przyczyna tych problemów ? nie są to czasem te kable od stacyjki ?
http://lh6.ggpht.com/_5R2yNyLwpIQ/SS_Y5 ... 040808.JPG
Zaglądając pod samochód i szukając przyczyny znalazłem wtyczkę (chyba od alternatora) z urwanym kabelkiem, od czego to jest:
prosze o pomoc
Fajnie jak by ktos zaznaczył co z czym połączyć to było by też pomocne dla innych z podobnymi problemami.
teraz druga sprawa, popatrzyłem od góry po kablach i znalazłem pare nieciekawych rzeczy, czy to może być przyczyna tych problemów ? nie są to czasem te kable od stacyjki ?
http://lh6.ggpht.com/_5R2yNyLwpIQ/SS_Y5 ... 040808.JPG
Zaglądając pod samochód i szukając przyczyny znalazłem wtyczkę (chyba od alternatora) z urwanym kabelkiem, od czego to jest:
prosze o pomoc