darcun4 - w papierach z AXA mam napisane jasno: 30% zniżki (bezszkodowa jazda) + 18% dodatkowa zniżka. Właśnie za to, że zdecydowałem się u nich ubezpieczyć samochód. Pewnie za rok by chcieli podobną kwotę jak teraz, wyrównując sobie te 18%. Nie wiem, pewno liczą że ludziom się nie będzie chciało sprawdzać co oferuje konkurencja - bo zawsze łatwiej powiedzieć że TAK< ZGADZAM SIĘ NA KONTYNUACJĘ i mieć tzw.święty spokój, niż poszukać u innego ubezpieczyciela i jeszcze pamiętac o wypowiedzeniu umowy u obecnego...
ja w tym roku RSa miałem w Link4 655zł ,max zniżki zadzwinilem i zapytałem ile będzie w następnym roku dostałem odp 635zł więc podziękowałem bo w HDI Samopomoc wyliczyli mi 400zł.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Powrócę jeszcze do tematu OC, jako że ostatnio korzystałem z ubezpieczenia szyb w ramach OC. W Commercial Union. I powiem Wam że to działa! W umowie zapisane mam, że udział własny w przypadku wymiany szyby przedniej to 150 zł. I tyle też zapłaciłem. A szybę miałem do wymiany z racji tego, że jadąc któregoś dnia do domu, kamyk odprysnął, od strony pasażera na szczęście. I z każdą nierównościa pęknięcie się powiększało... Pękła, więc zadzwoniłem do CU - z marszu umówili mnie do ich partnera na wizytę (Auto Glass Jaan) i tak oto na Święta Essi dostał nową szybkę
W tym roku przedłużyłem jeden rok u tej samej ubezpieczalni w UNIQA, zapłaciłem pierwszą rate 330 zł Obiecałem że to ostatni rok... Oczu\ywiście mam 60% zniżki. Niedawno podrożało.
Mój ojciec ma motor 2,5 V6 i płacił 261 zł w Hestii... wkurzyłem sie... Przechodzę potem na Hestia ale nie wiem czy trzeba czekać aż umowa się skończy czy mogę zrywać umowę ??
Musisz poczekać aż sie umowa skończy
też chciałam pożegnać sie z link4 w polowie roku,
lecz gosciu z linka stwierdził że będzie trzeba płacić karę za zerwanie umowy
Jest Volvo S40 wyłącznie od Novej
i Jest Mondeusz od Novego
A Był - Czerwony karzeł 17.01.2007 - 19.02.2011
W tym roku znowu przedłużyłem umowę w Allianz i wyszło 329zł z NW za rok. Silniczek 1.8 .
Auto mam na mamę 60% zniżek i nie posiada prawka. Ja mam puki co zwyżki nadal .
przed chwilą wykupiłem sobie OC przez internet na mojego RS w Allianz 396 zł płatne jednorazowo, nie pytają o wiek współwłaściciela czyli mój, jestem zadowolony bo mam około 270zł taniej niż w Link4 i nigdzie nie musiałem chodzić i z nikim nie musiałem gadać
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...