Ciągle spalony bezpiecznik lewej pozycji
Moderator: Moderatorzy
-
Hiszpan
Ciągle spalony bezpiecznik lewej pozycji
Mam problem z moim Essim co włączę światła pozycyjne to spala mi się bezpiecznik nr6 od prawej pozycji i brzęczka....a na dodatek nie mam przez to podświetlenia deski rozdzielczej. Wie ktoś czym to może być to spowodowane??? Proszę o pomoc bo nieciekawie się jeździ bez lewej pozycji obok komendy 
A niemasz gdzies zwary ? 
tak na marginesie to od takich pytan jest dzial Techniczne chyba ze sie myle
tak na marginesie to od takich pytan jest dzial Techniczne chyba ze sie myle
Ostatnio zmieniony 03 lut 2009, 18:23 przez Damian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Hiszpan
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Na pewno jest zwara - pytanie gdzie ?
Na początek powyciągaj żarówki od postoju - posprawdzaj gniazda żarówek , następnie włącz postój ale bez żarówek i sprawdź czy się przepala jeśli nadal to odłącz całe lampy i sprawdź jeszcze raz czy się przepala.
jeśli już nie , to podłącz jedną lampę i włącz postój , jeśli jest ok , to drugi postój .W ten sposób dojdziesz , która lampa świruje lub będziesz miał pewność , że lampy są ok.
Jeśli lampy są ok to będziesz musiał dobrać się do kabli wychodzących z puszki w stronę lamp postojowych i też po kolei je załączaj.
Znajdziesz obwód , który pali bezpieczniki.
Na początek powyciągaj żarówki od postoju - posprawdzaj gniazda żarówek , następnie włącz postój ale bez żarówek i sprawdź czy się przepala jeśli nadal to odłącz całe lampy i sprawdź jeszcze raz czy się przepala.
jeśli już nie , to podłącz jedną lampę i włącz postój , jeśli jest ok , to drugi postój .W ten sposób dojdziesz , która lampa świruje lub będziesz miał pewność , że lampy są ok.
Jeśli lampy są ok to będziesz musiał dobrać się do kabli wychodzących z puszki w stronę lamp postojowych i też po kolei je załączaj.
Znajdziesz obwód , który pali bezpieczniki.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]