pokrętło ustawienia swiateł
Moderator: Moderatorzy
pokrętło ustawienia swiateł
witam mam problem wymieniłem z tyłu amorki i
poszła trochę do góry i swiatła swiecą mi za bardzo w dół przed wymianą ustawiałem na stacji i nie chciałem jechac znowu ruszam pokrętłem od regulacji świateł a tu ani drgną co może byc że nie działa? MKVII 96r.

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
jeśli nie ma reakcji to musisz rozkminić czy ci silniczki w ogóle działają. Ale ja mam jeszcze jedna uwagę - regulacja elektryczna reflektorów służy do obniżenia strumienia światła przy obciążonym tyle więc jako tako fabryczne ustawienie jest takie że masz pokrętło na 0 i przy pustym aucie świeci jak powinno. Jesli tak ci na stacji ustawili a ty podniosłeś tył to pokrętłem możesz co najwyżej opuścić strumień światła a nie podnieść. Może więc wszystko masz ok ale wyżej nie podniesiesz bo każda próba ruszania pokrętła powoduje tylko dalsze obniżanie światła. Trzeba ręcznie wyregulować śrubami przy reflektorach strumień światła dla pokrętła regulacji w pozycji 0.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
dokładnie właśnie tak - pokrętło na 0 czyli max do góry , wtedy ustawia się światła.
tylko i wyłącznnie.Yagr pisze:regulacja elektryczna reflektorów służy do obniżenia strumienia światła
nie idą do góry ? czy w ogóle nie działają ?Foxkrzysiek pisze:ruszam pokrętłem od regulacji świateł a tu ani drgną
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
To działa na zasadzie silnika krokowego Ty zadajesz pokrętłem różnicę potencjału a silniczki się wyrównują do tego co zadałeś.
Na pokrętle 0 to najwyższy punkt i tylko można obniżyć.
Albo kombinuj sam albo jedź do elektryka , niech to poprawi.
A puźniej niestety do diagnosty - pokrętło na 0 przy pustym wozie i ustawiasz światła.
Na pokrętle 0 to najwyższy punkt i tylko można obniżyć.
Albo kombinuj sam albo jedź do elektryka , niech to poprawi.
A puźniej niestety do diagnosty - pokrętło na 0 przy pustym wozie i ustawiasz światła.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]