longer1981 pisze:(...)tak mnie to wkurwia że redukuje i przytrzymuje go na lewym pasie do tego czasu aż sam się nie wycofa,trochę cham ze mnie ale to jest odemnie silniejsze !
co was irytuje na drogach??
Moderator: Moderatorzy
-
deathrider_85
Ja takim, którzy przyśpieszają na chama zajeżdżam po wyprzedzaniu drogę, już mi się zdarzyło, że ktoś przytarł o poboczelonger1981 pisze:Mnie to wręcz śmieszy a nie tak bardzo denerwuje, jak jadę sobie jakieś 120 km/h,a za mną wypada kolo jakimś wrakiem z epoki kamienia łupanego,wrzuca kierunek i gaz do dechy żeby mnie wyprzedzić i wtedy tak mnie to wkurwia że redukuje i przytrzymuje go na lewym pasie do tego czasu aż sam się nie wycofa,trochę cham ze mnie ale to jest odemnie silniejsze !
Mi się zdarza tylko przyśpieszać jak ja włączam się do ruchu, a za mną drugi gość i od razu mnie chce wyprzedzić, po prostu się rozpędzam do prędkości podróżnej - takich nigdy nie puszczam.
Ja znowu nie cierpię jak jadę sobie lewym pasie (2 pasy w jedną strone) i ktoś mi się dupy uczepi i mruga światłami albo trąbi, zazwyczaj mu zjeżdżam jeśli mam miejsce, ale jeśli jakiś czas siedzi mi na haku, to albo dotykam hamulca żeby tylko zaświeciły się lampy z tyłu, albo zrównuję się z kimś kto jedzie obok. Może to też nie jest najmądrzejsze, ale po prostu szlag mnie trafia jak ktoś jedzie mi pare cm od zderzaka
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.
-
BLADEpl
U mnie po zamknięciu jednego skrzyżowania na czas remontu ulicy kierowcy jeżdżą na pamięć nie stosują się do znaków – jednak „dzielni” kierowcy próbują ominąć miejsce remontu przejeżdżając po chodnikach i trawnikach zamiast objeżdżać pół miasta. TUTAJ filmik.
-
longer1981
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
longer1981 pisze:Nie bój się Jamszoł i reszta Kolegów,ja nie używam hamulca w takiej sytułacji,tylko poprostu przyspieszam !
i to wszystko co mam do napisania w tym temacie.
longer1981 życze Ci bezpiecznych wyjazdów i powrotów.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Do jeżdżenia osobówkamiiglaxr3i pisze:Czy wiesz do czego słuzy lewy pas na drodze dwujezdniowej w jednym kierunku??
Po prawym pasie się już na większości ulic nie da jeździć.
Popatrz na mapę Polski Kalisz leży na drodze Poznań - Łódź i Wrocław - Bydgoszcz.
Kalisz jest rozjechany przez TIR-y
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Po prostu kolega chce powiedzieć że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny. I trudno z tym się nie zgodzić. Ja osobiście jak mam możliwość, to zjeżdzam na prawy pas i puszczam szybszego. Ale z drugiej strony jak jest ograniczenie do 60km/h, sam jadę 120 a jeszcze ktoś mnie popędza to za wszelką cenę na pewno mu nie ustąpię...