Nawigacja - różne pytania dotyczące obsługi
Moderator: Moderatorzy
Nawigacja - różne pytania dotyczące obsługi
Witam
Mam obecnie pożyczoną nawigacje od ojca (100 km) żeby mi poprowadziła do Wiednia ;-)
Jest to Blaupunkt Lucca 5.2 a mapa to MIO MAP v3. Póki mam tą nawigacje jeszcze nie oddaną przyjrzalem dokładnie. Więc po wyjęciu karty SD 2 GB ta mapa działa nadal. To nie wiem po co jest ta karta ??? Nie wiem jak sprawdzić zawartość karty gdyż nie wiem jak się dostać do Windowsa jakiegoś. Nie mam kabla USB by połączyć ale obawiam ze trzeba mieć kabel.
Mam obecnie pożyczoną nawigacje od ojca (100 km) żeby mi poprowadziła do Wiednia ;-)
Jest to Blaupunkt Lucca 5.2 a mapa to MIO MAP v3. Póki mam tą nawigacje jeszcze nie oddaną przyjrzalem dokładnie. Więc po wyjęciu karty SD 2 GB ta mapa działa nadal. To nie wiem po co jest ta karta ??? Nie wiem jak sprawdzić zawartość karty gdyż nie wiem jak się dostać do Windowsa jakiegoś. Nie mam kabla USB by połączyć ale obawiam ze trzeba mieć kabel.
Dziękijamszoł pisze:Wystarczy Ci czytnik kart pod usb.
Na karcie możesz mieć dodatkowe mapy , bądź nawigacja jest rozblokowana a na karcie masz np.Automape , lub MapaMap.
Do wyboeu z pozycji menu w nawigacji.
Jutro odbieram zamówiony na allegro karte SD 2 GB oraz czytnik pod USB. Taniocha razem 25 zeta. Mam sciągniętą automape i moge wkońcu zmienić mape ;-)
Obiecałem sobie że napewno tu napisze jak wyszło. Do dziś nie byłem jeszcze w Ostrowie. Dopiero na święto zmarłych pojade i no zajmię sie wgraniem automapy na miejscu a nie tu w dolnoślaskiem... ;-)jamszoł pisze:mikosz83, Nie napisałeś jak Ci poszło .
Mam czytnik za 5 zeta oraz 2 Gb za 20 zeta i no nowa automapa z osiołka ;-)
Kupiłem niedawno dla siebie nową nawigacje. Bez problemu odblokowałem i na w niej zainstalowałem Automape 5.3
Widzę różnice między mapami Automapa i MioMap mojego ojca. Automapa posiada bardzo dużo możliwości ustawiania...
Zauważyłem jeden minus, numeracja budynków na Strzegomskiej we Wrocku jest niepełna gdyż nie ma na mapie ul. Strzegomska 55 (to uczelnia).... Ale ustawiając na "budynki" to widzę szary obszar ale bez numeru.
Podzielcie opiniami o automapach... ;-)
Jaka mapa jest lepsza zaraz po Automapie ?
Mam problem z ustawieniem którego walczyłem bez skutku otóż chciałem zrobic DEMO żeby zobaczyć trase np. od Warszawy do Wrocławia. Na MioMapie nie ma problemu ale tutaj na moim Automapie nie idzie. Pokazuje tylko trase w Warszawie od dzielnicy do dzielnicy saska kępa czy jakoś tak... Czy Wy też tak macie ??
Druga sprawa to zasilanie w samochodzie.... Jak macie ułożony kabel do zapalniczki ?? Jeżeli ktoś z Was zamontował na stałe to opisujcie w jaki sposób zrobiliście... Wiadomo kabelek wisi i w dodatku wtyczka, popielniczka musi być cały czas otwarta....
Ojciec w Omedze samodzielnie przerobił tak że nie widać kabla, pochował pod plastikami a końcówke przylutował do zasilania zapalniczki z tyłu że dostęp do zapalniczki jest wolny
Widzę różnice między mapami Automapa i MioMap mojego ojca. Automapa posiada bardzo dużo możliwości ustawiania...
Zauważyłem jeden minus, numeracja budynków na Strzegomskiej we Wrocku jest niepełna gdyż nie ma na mapie ul. Strzegomska 55 (to uczelnia).... Ale ustawiając na "budynki" to widzę szary obszar ale bez numeru.
Podzielcie opiniami o automapach... ;-)
Jaka mapa jest lepsza zaraz po Automapie ?
Mam problem z ustawieniem którego walczyłem bez skutku otóż chciałem zrobic DEMO żeby zobaczyć trase np. od Warszawy do Wrocławia. Na MioMapie nie ma problemu ale tutaj na moim Automapie nie idzie. Pokazuje tylko trase w Warszawie od dzielnicy do dzielnicy saska kępa czy jakoś tak... Czy Wy też tak macie ??
Druga sprawa to zasilanie w samochodzie.... Jak macie ułożony kabel do zapalniczki ?? Jeżeli ktoś z Was zamontował na stałe to opisujcie w jaki sposób zrobiliście... Wiadomo kabelek wisi i w dodatku wtyczka, popielniczka musi być cały czas otwarta....
Ojciec w Omedze samodzielnie przerobił tak że nie widać kabla, pochował pod plastikami a końcówke przylutował do zasilania zapalniczki z tyłu że dostęp do zapalniczki jest wolny
-
Tfaruk
-
Blazey
Ja tam nie narzekam na swoją Helgę. Helga, bo nawigacja to niemiecki Becker, a mówi damskim głosem. Baba, niemra, czyli Helga 
A z dodatkowych funkcji, to wykorzystuje tylko bluetoothowy zestaw głośnomówiący. A jest rewelacyjny. Na ekranie mam całą listę kontaktów z telefonu, identyfikację numerów...
No i ekran mam chyba z 4 cale przekątnej (ponad 10 cm).
A z dodatkowych funkcji, to wykorzystuje tylko bluetoothowy zestaw głośnomówiący. A jest rewelacyjny. Na ekranie mam całą listę kontaktów z telefonu, identyfikację numerów...
No i ekran mam chyba z 4 cale przekątnej (ponad 10 cm).
-
Blazey
:lordpablo od razu się przyznaję, że jestem ignorantem, jeśli chodzi o tego typu sprawy. Po prostu mam nawigację, używam jej i wbudowanego zestawy głośnomówiącego i nic poza tym mnie nie interesuje. Ale jak załączę Helgę i pogrzebię w menu nawigacji, to w ustawieniach, w opcji "Mapa" wyskakuje mi:
Southern - Europe_V41\Storage Card
Natomiast w pudełku leżą (jeszcze nierozpakowane
) płyty:
Roadmaps of 40 European Countries Version 1.0
i
Navigation Radar - Info
A model mojej nawigacji to: BE 7977
I właśnie teraz zauważyłem, że na plombie na opakowaniu jest dopisek:
Software Version 1.0
Southern - Europe_V41\Storage Card
Natomiast w pudełku leżą (jeszcze nierozpakowane
Roadmaps of 40 European Countries Version 1.0
i
Navigation Radar - Info
A model mojej nawigacji to: BE 7977
I właśnie teraz zauważyłem, że na plombie na opakowaniu jest dopisek:
Software Version 1.0
Nadal jestem zadowolony z Automapy i zostanę na nim. Nie widzę potrzeby przetestowania innych map.
Mojemu ojcu pokazałem lista POI że mu kopara opadła jak pokazałem liste w POI. Bardzo mu spodobało w PIO krokodyle a sam jest zawodowym kierowcą
Oczywiście mu zainstalowałem słodzoną AM 5.3 PL + EU.
Wyżej wspomniałem pytanie o ułożenie kabla. Nie ma takiej potrzeby skoro mało używam. Zawodowy kierowca to co innego
Także udało mi sie rozwikłać problem z DEMO. Inaczej sie ustawia niż w MioMap...
To tyle...
Mojemu ojcu pokazałem lista POI że mu kopara opadła jak pokazałem liste w POI. Bardzo mu spodobało w PIO krokodyle a sam jest zawodowym kierowcą
Wyżej wspomniałem pytanie o ułożenie kabla. Nie ma takiej potrzeby skoro mało używam. Zawodowy kierowca to co innego
Także udało mi sie rozwikłać problem z DEMO. Inaczej sie ustawia niż w MioMap...
To tyle...
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Zobacz i poczytaj - może zmienisz zdanie - choć wiem , że jak się ktoś uprze przy swoim , to choć by nie miał racji - to idzie w zaparte
http://idg2.pcworld.pl/nowynumer/default905.asp
http://idg2.pcworld.pl/nowynumer/default905.asp
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Kudłaty_EZG
Moge mieć GARMINA StreetPilot c510 ale dziwnym trafem przy próbie aktualizacji POI wsiąkły mapy czy ktoś się orientuje czy da się wrzucić na to urządzonko (karta SD 2GB) AutoMape i mógłby mi podesłać link do jakiejś instrukcji bo mapę to się kupi albo u osiołka albo w torr/RS sklepie
Pytanie tylko jak ja zainstalować a jak się nie da to jak zainstalować tą garminowską.
oj a gdzie się podział ten post z dziś który jeszcze przed chwilą tu był
oj a gdzie się podział ten post z dziś który jeszcze przed chwilą tu był
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie