Kubica -WRC2, F1,WRC

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
lordpablo

Kubica -WRC2, F1,WRC

Post autor: lordpablo »

wczoraj prowadziliśmy dosyć duga dyskusję na temat GP Australii. Wydaje mi sie, że lepiej było by pisac o tym w jednym temacie.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 17:10 przez lordpablo, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

No to co by nas nic nie ominęło w sezonie to transfer dyskusji z SB ;) :

[Wczoraj 10:47] lordpablo: no to mieliśmy fajny początek sezonu F1, heh niewiele zabrakło do szczęscia
[Wczoraj 11:23] Yanek: Amator :P
[Wczoraj 11:23] Yanek: spiepszył to koncertowo :(
[Wczoraj 11:45] lordpablo: Yanek pozwól, ze sie z Toba niezgodze w tej kwestii,
[Wczoraj 11:49] Jamszoł: To Kubice wyrównali :( następnym razem będzie lepiej :)
[Wczoraj 11:50] lordpablo: wyrównali?
[Wczoraj 12:26] Jamszoł: Tak lordzie a nie wyrównał mu wspojlera na zakręcie jak wjechał w Kubice ?
[Wczoraj 12:26] Yanek: poprostu nie umniejetnie zabrał sie za wyprzedzanie na zakrecie zacisna zakret powodujac kolizje :( i tyle
[Wczoraj 12:38] Jamszoł: to nie była jego wina - zostawił tamtemu dość miejsca a poza tym w zakręt wszedł pierwszy - to tamten powinien go puścić
[Wczoraj 13:08] lordpablo: Yanek, chyba oglądałeś inny wyścig niz ja, masz prawo do zdania jak każdy ale nie moge zgodić sie z tym co piszesz,
[Wczoraj 15:55] Yanek: http://www.mototube.pl/fi...e=kampaniaf1v10
[Wczoraj 15:55] Yanek: luknij widok z góry widac jak Robert zacisną zakret i dlatego doszło do stłuczki :(
[Wczoraj 15:56] Yanek: Amator ja bym bardziej scioł :P :P :P
[Wczoraj 16:06] lordpablo: Yanek nawet sędziowie orzekli że to Vettel ponosi winę za całe zajście, on też sie przyznał, a poza tym Robert w chwili kontaktu był juz z przodu
[Wczoraj 16:20] Yanek: dobra :P niech tak bedzie :P
[Wczoraj 19:32] Jamszoł: Tak Vetel dostał 50 tyc dolarów kary
[Wczoraj 19:34] Jamszoł: Ale co z tego kubica ma dopiero 15 miejsce :(
[Wczoraj 20:52] kupiec: widze że dyskusyja o Kubicy :D
[Wczoraj 20:56] Jamszoł: no tak trochę - miał pecha p młody mu nie odpuścił
[Wczoraj 21:21] kupiec: tak to bywa...
[Wczoraj 21:39] lordpablo: ale zobaczcie jak to u nas w polsce jest, jakby dojechal 3 to każdy by marudził że jechał na dowiezienie wyniku, walczyl i mu sie nie udalo to teraz każdy marudzi, że amator, polska mentalność
[Wczoraj 21:44] kupiec: bo polak jest tylko wtedy dumny jak jego idol wygrywa a jak przegrywa to odrazu łachmyta itd. np. Małysz
[Wczoraj 21:45] lordpablo: dokładnie
[Wczoraj 22:02] Yanek: Powracajac do Kubicy zle to rozegrał i tyle wszystko sie zemsciło na NIm :( jak by zdobył 3 miejsce to był bym szczesliwy nawet jak by był 4czy 5 tez był bym zadowolony :) a tak to lipa :( i czym czesciej ogladam fragmęt wypadku to sesziowie niestety nie mieli racji :( ale to moje prywatne zdanie :P PROSZE GO NIE PODWAZAC bo beda BANY :P
x e [Wczoraj 22:46] Yagr: Yanek, zwróć uwagę na to że Vettel haratnął Kubicę już na wychodzeniu z zakr ętu - Kubica już schodził do zewnętrznej i był przed Vettelem a ten miał coraz więcej miejsca a nie coraz mniej - jego błędem było to że dodał gazu widząc kubicę przed soba i wyniosło go na zewnętrzną wprost na kubicę ;)
x e [Wczoraj 22:51] Yagr: Kubica zawsze walczy o wszystko więc nie liczcie że gdy ma realne szanse na zwycięstwo to odpuści i zadowoli się 3 miejscem ;)
[Wczoraj 23:24] nonam: Nikt by się chyba nie zadowolił 3 miejscem i walczył, gdyby miał szanse na pierwsze :P Takie moje zdanie, ja i tak jestem z niego zadowolony :D
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Pele

Post autor: Pele »

No i trudno stało się, chciał być na lepszym miejscu, nie udało się i tyle. A co do zdania Yanka, no cóż, sędziowie orzekli, że to nie wina Kubicy, wydaje mi się, że lepiej się w tym orientują niż amator oglądający wyścigi w telewizji. Jeśli jeździłeś w F1 i się pomyliłem to sorry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Może jakaś przeszłość o której nie wiemy :razz:

Poza tym miał rację, że próbował wyprzedzać, obliczać punkty to można w bierkach, a nie w F1, gdzie liczy się zwycięstwo, a przy systemie pucharowym, a nie punktowym będziemy widzieli więcej takich akcji, bo będzie liczyło się tylko pierwsze miejsce, wtedy dopiero będzie jaaaaazda :roll:
Awatar użytkownika
Mrowa

Post autor: Mrowa »

pozatym panowie to dopiero poczatek sezonu a przed nami duzo wyscigow ktore zapowidaja sie bardzo ciekawie w wykonaniu Roberta
If you're like us, calling all riders, roll up beside us, no place to hide us,
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...

nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj pal ruszaj..
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Tak - jeszcze 16 wyścigów.
na pewno kubica usłyszał w słuchawkach , że ma wyprzedzać bo w tym tempie na ostatnim okrążeniu dorwie tego co jechał na 1 miejscu.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
Yagr
Kontakt:

Pele pisze:Jeśli jeździłeś w F1 i się pomyliłem to sorry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Może jakaś przeszłość o której nie wiemy :razz:
ależ jeździł i wiemy o tym, to ty Pele tylko nie wiesz, ale możesz nadrobić zaległości ;) Oto Yanek i jego bolid - tylko logo sponsora i oznaczenia teamu są słabo widoczne ale nie ma wątpliwości że to pełnokrwista wyścigówka F1 :mrgreen:
F1
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

Pele pisze:sędziowie orzekli,
własnie sedziowie orzekli :P i sedziowie są nie omylni :) zgadzam sie w 100% bo sedzia ma zawsze racje :)
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Warto zaglądać na tą stronkę - http://www.formula1.pl/
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
Mrowa

wlasnie na TVN Turbo podali ze Kubica przechodzi z BMW do GP Brown powodem ma byc brak podowjnego dyfuzora w BMW w ktore sa wyposazone bolidy Browna i robi to z nich najsilniejsza druzyne a takze presja jaka panuje w BMW. Jeszcze nie wiadomo ktorego z kierowcow zastapi Robert szef Browna wypowiedzial sie ze "najsprawiedliwej bedzie jesli chlopcy rzuca moneta"
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...

Awatar użytkownika
Yagr
Kontakt:

Mrowa, jakoś w australii mu to nie przeszkadzało w wykręcaniu lepszych czasów ;) a tak powazniej to nawet jak byś to w inny dzień niż prima aprilis napisał to też bym nie uwierzył :mrgreen:
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

Awatar użytkownika
lordpablo

normalnie mogliby wymyśłić coś mądrzejszego, bo Robert nie zmieni teamu na początku sezonu, tóż po pierwszym wyścigu. I to jest fakt oczywisty więc szkoda sie o tym newsie rozpisywac.

Co do dyfozora to podejrzewam, że ekipy które go nie maja zainstaluja go dopiero na GP Chin wcześciej nikt nie zdąży tego zrobić. Robert przyznał, że chciałby mieć taką rzecz w swoim bolidzie, jednak z powodu jej braku napewno nie myślałby o zmianie teamu. Jaka presja w BMW, to Nick jest pod presją, bo BMW chyba nareszcie dorosło do tego By to Robert odgrywał 1 skrzypce w teamie
Awatar użytkownika
Mrowa

no ja calkiem o tym zapomnialem jaki jest dzien.. ale podobno ten dyfuzor juz kazdy team ma miec przy gdzies 3 wysicgu

Awatar użytkownika
lordpablo

sam dyfuzor to nie wszystko, to nie jest jakiś tam zbędny element aero..., żeby dołozyć takie cudeńko trza przebudowąc tył bolidu, a to już są koszty i multum czasu
Awatar użytkownika
Mrowa

no poczekamy zobaczymy oby inne zespoly uporaly sie z tym jak najszybciej bedzie ciekawiej :)

Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

Zdyskwalifikowali murzyna :509: specjalnie dał się Trulemu wyprzedzić, nie będzie punkcików za trzecie miejsce :mrgreen:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
ODPOWIEDZ