Czekamy na jakies fotkiGelo-LBN pisze:Ja dziś machnąłem sobie podświetlenie od góry i od spodu na czerwony..
Oświetlenie deski
Moderator: Moderatorzy
-
tomx
Kurczaki, to ja u siebie robie czerwony (miedzy innymi) i sie okazuje ze oryginalnoscia nie błyszcze
Musowo cos zamixowac i zakombinowac, zeby sie wyrózniac
Nie wiem co macie do dwóch diód w zegarku. Ja mialem niebieskie podswietlenie. Zamienniki diodowe, szrokokatne plug'n'play i swiecilo to bardzo ładnie i równomiernie. Wszystkie foty które widzialem z modami na 4 diody w zerarku, wygladaly gorzej niz moje zamienniki
... na potwierdzenie zaraz poszukam fotek
Jeszcze przed zmiana koloru podswietlenia zegarów, z jedna przepalona zarówą

Sam zegarek, bez zadnych kombinacji, magii, poprostu zamienniki zarówek

A tak jest do teraz, ale juz nie na dlugo (jak ktos chetny to szukam kupca na zegary
) po przeróbce polegajacej na wywaleniu zielonego szkiełka i mocnym skróceniu osłony zarówek. Zastosowalem zamienniki diodowe.

Nie wiem co macie do dwóch diód w zegarku. Ja mialem niebieskie podswietlenie. Zamienniki diodowe, szrokokatne plug'n'play i swiecilo to bardzo ładnie i równomiernie. Wszystkie foty które widzialem z modami na 4 diody w zerarku, wygladaly gorzej niz moje zamienniki
Jeszcze przed zmiana koloru podswietlenia zegarów, z jedna przepalona zarówą

Sam zegarek, bez zadnych kombinacji, magii, poprostu zamienniki zarówek

A tak jest do teraz, ale juz nie na dlugo (jak ktos chetny to szukam kupca na zegary

Próbowałem dziś zrobić fotki telefonem (2MP) ale jakoś nie za bardzo chciały wyjśćtomx pisze:Czekamy na jakieś fotkiGelo-LBN pisze:Ja dziś machnąłem sobie podświetlenie od góry i od spodu na czerwony..
Jutro może lepszym aparatem zrobię
Zastanawiam się jeszcze czy całkiem nie usunąć podświetlenia od góry i nie zostawić tylko czerwonego od spodu, ale wtedy wskazówki trochę słabo widać
cashy a ile kosztowały te zamienniki diodowe do zegarka??
-
Rob
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
znajdź sobie diody UV a wskazówki maźnij jakimś bezbarwnym fluorescentemGelo-LBN pisze:Zastanawiam się jeszcze czy całkiem nie usunąć podświetlenia od góry i nie zostawić tylko czerwonego od spodu, ale wtedy wskazówki trochę słabo widać
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Aparcikiem 2mp bedzie dobrze wszystko widac, daj tylko jakosc zdjeci na maxaGelo-LBN pisze:Próbowałem dziś zrobić fotki telefonem (2MP) ale jakoś nie za bardzo chciały wyjśćtomx pisze:Czekamy na jakieś fotkiGelo-LBN pisze:Ja dziś machnąłem sobie podświetlenie od góry i od spodu na czerwony..
Jutro może lepszym aparatem zrobię
Zastanawiam się jeszcze czy całkiem nie usunąć podświetlenia od góry i nie zostawić tylko czerwonego od spodu, ale wtedy wskazówki trochę słabo widać
cashy a ile kosztowały te zamienniki diodowe do zegarka??
Ile kosztowaly zamienniki. Nie pamietam dokladnie, ale chyba 2, albo 2,5 za sztuke w sklepie elektronicznym. Na allegro mozesz sobie sam spraedzic, pewnie taniej, ale koszty przesyłki i czekanie mnie denerwuja
-
tomx
Wszystko zalezy od jasnosci diód .... mozna dac 4 diody o jasnosci 12 000 mcd (100 szt kosztuje ok 20 złcashy pisze:Wszystkie foty które widzialem z modami na 4 diody w zerarku, wygladaly gorzej niz moje zamienniki
Ogolnie roznica cenowa przy wiekszych ilosciach dosc znaczna
Dobry pomysł, tylko mam pytanie, gdzie kupić jakiś bezbarwny fluorescent, jak taki specyfik się nazywa i ile kosztuje?Yagr pisze:znajdź sobie diody UV a wskazówki maźnij jakimś bezbarwnym fluorescentemGelo-LBN pisze:Zastanawiam się jeszcze czy całkiem nie usunąć podświetlenia od góry i nie zostawić tylko czerwonego od spodu, ale wtedy wskazówki trochę słabo widać
- Yagr
- Kontakt:
nazywają się .... farba fluoroscencyjna, można je kupić w sklepach chemicznych lub lakierniczych, czasem są też w wędkarskich (do malowania spławików i przynęt spinningowych). Tu
http://www.allegro.pl/item601947887_far ... color.html
masz przykład czerwonego i zielonego spreju z fluorescentem.
Jeśli jednak dasz diody UV to wystarczy że wskazówki będą białe. Z bezbarwnym to faktycznie będzie kłopot bo chyba takich nie robią ale pod diodę UV możesz też zastosować lakier świecący w świetle UV który możesz znaleźć w ....... damskiej torebce
Są takie lakiery do paznokci które są bezbarwne a w UV świecą. (nie wiem czy to jakiś fluorescent czy substancja fosforyzująca ale działa
Może chodzi o sam fakt posiadania filtru UV..?
http://www.allegro.pl/item601947887_far ... color.html
masz przykład czerwonego i zielonego spreju z fluorescentem.
Jeśli jednak dasz diody UV to wystarczy że wskazówki będą białe. Z bezbarwnym to faktycznie będzie kłopot bo chyba takich nie robią ale pod diodę UV możesz też zastosować lakier świecący w świetle UV który możesz znaleźć w ....... damskiej torebce
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Yagr,
Dzięki za odp,
już się trochę rozeznałem w temacie, byłem w sklepie modelarskim, ale nie mieli takiej farbki, zaraz jeszcze podjadę do wędkarskiego, a potem do plastycznego zobaczę.
Nie bardzo chce kupować przez neta, bo koszt farbki na allegro to ok 15 zł + przesyłka a to trochę dużo za 4 kreski
tak więc szukam po sklepach jak najmniejszego opakowania
Dzięki za odp,
już się trochę rozeznałem w temacie, byłem w sklepie modelarskim, ale nie mieli takiej farbki, zaraz jeszcze podjadę do wędkarskiego, a potem do plastycznego zobaczę.
Nie bardzo chce kupować przez neta, bo koszt farbki na allegro to ok 15 zł + przesyłka a to trochę dużo za 4 kreski
-
tomx
Tu masz za podobną cene to czego szukaszGelo-LBN pisze:bo koszt farbki na allegro to ok 15 zł + przesyłka a to trochę dużo za 4 kreski
- Yagr
- Kontakt:
tomx, jestem w stanie przewidzieć jak powstają te farbki od momann'a
Kupuje lakier do paznokci z filtrem UV, dodaje kroplę pigmentu i nakleja swoją etykietkę wydrukowaną na drukarce, w ten prosty sposów zamiast 5zł za taki lakier płacisz 15
Czysty zysk, sam się zastanawiam czy się za to nie wziąć

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
hehe, dokladnie "nie mylic z lakierem do paznokci"Yagr pisze:tomx, jestem w stanie przewidzieć jak powstają te farbki od momann'aKupuje lakier do paznokci z filtrem UV, dodaje kroplę pigmentu i nakleja swoją etykietkę wydrukowaną na drukarce, w ten prosty sposów zamiast 5zł za taki lakier płacisz 15
Czysty zysk, sam się zastanawiam czy się za to nie wziąć
![]()