Czy muszę wyrejestrować?
Moderator: Moderatorzy
No właśnie, teoretycznie powinno mi to zwisać, bo auta nie rejestrowałem, a papierek mam że go sprzedałem. A w ubezpieczalni zgłosiłem wypowiedzenie. To jeżeli przyjdzie mi jakieś pismo to mam dokument że go sprzedałem i reszta mi zwisa. No chyba że się przyczepią że nie płaciłem OC od sierpnia do kwietnia?
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no wydaje mi się że skoro auto nie było zarejestrowane to na co miałeś płacic OC? auto nie miało prawa do ruchu czyli oc jest nie potrzebne.KuRowSKi pisze:nie płaciłem OC od sierpnia do kwietnia?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no tak ale skoro sprzedający auto wyrejestrował a kupujący nie zajerestrował to można powiedzieć że auto nie istnieje więc za co płacić OC? formalnie auto przestało istnieć po sprzedaży. a ubezpieczalnie i wydziały komunikacji nie wspólpracują za sobą bo żadnego interesu w tym nie mają.
auto zostało sprzedane i teraz niech właściciel czyli złomiarz się martwi.
auto zostało sprzedane i teraz niech właściciel czyli złomiarz się martwi.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD