przepływowy ogrzewacz wody
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no to jeszcze zapytam o bezpiecznik 
aktualnie mam bezpiecznik 16 i nie wiem czy to wystarczy, podłączone mam zmywarkę i piekarnik i na obecną chwilę bojler ale...
jak jest załączony piekarnik i zmywarka na raz to wybija bezpiecznik po załączeniu tych urządzeń razem więc ta 16 to za mało? jak dołożę ogrzewacz to na bank będzie wywalało bezpiecznik
jaki dołożyć? 20?
aktualnie mam bezpiecznik 16 i nie wiem czy to wystarczy, podłączone mam zmywarkę i piekarnik i na obecną chwilę bojler ale...
jak jest załączony piekarnik i zmywarka na raz to wybija bezpiecznik po załączeniu tych urządzeń razem więc ta 16 to za mało? jak dołożę ogrzewacz to na bank będzie wywalało bezpiecznik
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
-
Kudłaty_EZG
kupiec, a jakie masz kable? bo nie możemy wsadzić zbyt mocnego
bo zakładam że te "zamkniete" bezpieczniki to 25A
bo zakładam że te "zamkniete" bezpieczniki to 25A
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
- kupiec
- Kontakt:
jarekezg, kable to lichota jakaś pewnie bo blok z 1975 roku i nie pamiętam żeby była zmieniana instalacja
a jak to wygląda środku to nie wiem, wiem tylko to co na zdjęciu pokazałem
a jak to wygląda środku to nie wiem, wiem tylko to co na zdjęciu pokazałem
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
Kudłaty_EZG
kupiec, więc ja bym nie szalał z bezpiecznikiem- może czas pomyśleć o choć części instalacji?
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
sprawdzic jaki masz glowny bezpiecznik i jakie kable bo jak wsadzisz za duzy to mozesz puscic z dymem instalacje. jak masz miedz 2,5mm kwadrat to mozesz spokojnie do 25A bezpiecnzik dac ... tylko pytanie czy w skrzynce na klatce nie siedzi np 20A, bo wtedy bedzie ci tamten wywalackupiec pisze: jaki dołożyć? 20?
- kupiec
- Kontakt:
główny na klatce to B25 cokolwiek to znaczycidzej pisze: tylko pytanie czy w skrzynce na klatce nie siedzi np 20A
tzn? z zawodu jestem mechanikiem a nie elektrykiemcidzej pisze:masz 3 fazy w domu ??
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- kupiec
- Kontakt:
chodzi ci o siłe? nie ma siły w blokucidzej pisze:to blok spółdzielczy ?? pogadaj w administracji co i jak
kable są aluminiowe jeszcze bo mieli zmieniać parę lat temu ale jak blok przechodził pod wspólnotę to PKP zrezygnowało z wymiany i zwaliło wymianę na wspólnotę a ta jak zwykle zwleka z roku na rok więc chyba na wiosnę przed remontem będę musiał sam to zrobić
w moim poprzednim apartamencie wymieniłem sam instalację i teraz mama ma spokój a ja tu muszę sie martwić
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
kupiec, Masz 3 bezpieczniki - jeden od oświetlenia i 2 na gniazda
Zobacz który bezpiecznik jest na które gniazda i jeśli to możliwe podepnij mocopożeracze pod różne
Bezpieczniki są oznaczane A-B-C-D
A - to taki , który reaguje najszybciej
B - z lekką zwłoką itd.
Jeśli nie dasz rady inaczej , kup eski B20A lub C20A
AA i wymień przy okazji przewody alu na miedź - bo Ci się zjara
Zobacz który bezpiecznik jest na które gniazda i jeśli to możliwe podepnij mocopożeracze pod różne
Bezpieczniki są oznaczane A-B-C-D
A - to taki , który reaguje najszybciej
B - z lekką zwłoką itd.
Jeśli nie dasz rady inaczej , kup eski B20A lub C20A
AA i wymień przy okazji przewody alu na miedź - bo Ci się zjara
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- kupiec
- Kontakt:
to muszę w całym mieszkaniu a wiesz ile to roboty nie?Jamszoł pisze: wymień przy okazji przewody alu na miedź - bo Ci się zjara
na wiosnę zaczynam od kuchni i dużego pokoju wymianę instalacji
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD