Cewka zapłonowa

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

sprawdż najpierw przewody WN a później cewke
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

a świece masz ok? długo już na nich jeździsz?
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

Świece mam NGK-i, kupione w październiku 2006 r., więc powinny być dobre. Zastanawia mnie tylko to strzelanie w cewce. Mam tylko nadzieję że to nie cewka. Wolałbym opcję przewody :mrgreen: . Zastanawia mnie tylko jedno. To strzelanie zauważyłem wczoraj a wcześniej odkręcałem maglownicę i trochę się motałem pomiędzy tymi kablami. Mogłem coś przez przypadek odczepić podczas rozkręcania? Patrzyłem tam ale nic nie widziałem podejrzanego
Awatar użytkownika
morgon

Byłem dziś u elektromechanika i powiedział że cewka jest ok. Natomiast autko zaczęło bezproblemowo wychodzić na obroty ale też dziwnie zaczęły zawory klepać. Jutro zdejmuję pokrywę zaworów. Zobaczę co tam ciekawego
Awatar użytkownika
morgon

Zdjąłem pokrywę zaworów i mam jeden popychacz do wymiany bo jest półokrągły. Problem chyba zdiagnozowany. Sorry za zamieszanie :oops: i dziękuję wszystkim za pomoc i cenne sugestie :mrgreen:
Patryk

Post autor: Patryk »

jak wymienisz to fote zapodaj, chetnie zobaczymy :cool:
Awatar użytkownika
morgon

Postaram się zapodać ale trochę to może potrwać bo będę musiał wypstrykać kliszę w Zenicie a potem to zrzucić na płytkę i na forum.
Awatar użytkownika
morgon

A oto winowajca całego zamieszania w pełnej okazałości. Zdjęcia cosik niewyraźne, ale to co najważniejsze, jest widoczne. Silniczek pracuje jak mała rakietka, bo i pojemność malutka, ale w niedzielę do Barlinka pojadę spokojnie. Trochę mi się kolejność zdjęć pomieszała
Załączniki
niewyraźne ale widać przepięknie wyżłobione krzywizny jak i uszczerbienia na rantach
niewyraźne ale widać przepięknie wyżłobione krzywizny jak i uszczerbienia na rantach
Zdjęcie004.jpg (40.91 KiB) Przejrzano 3706 razy
A tu to samo tylko z innego ujęcia
A tu to samo tylko z innego ujęcia
Zdjęcie008.jpg (39.03 KiB) Przejrzano 3706 razy
ODPOWIEDZ