podswietlenie licznika znikło
Moderator: Moderatorzy
udało sie juz je wydostac..... i co do poswietlenia padły poprostu zarowki , w sklepie u słuszałem ze koszt takiej zarowki to okolo 10zł bo te zarowki produkuje do forda tylko jedna firma a spalone miałem 4. wiec kupiełm listwe led i poswietlenie jest od gory . zbobie foty to pokaze
wrrrrrrrrrrrr!!!!
copwiedzcie co to moze byc.... przekrecam stacyjke na zapłon właczam pozycje(i wszystko jest ok. wszystkie Swiatła pozycyjcne sa) właczam mijania i kontrolki od oleju i ładowania migaja, miga przełacznik od gazu a nad szkrzynka z bezpiecznikami słychac regulane pykanie. Swiatła nie swieca a prad jest tylko podczas pykniecia.... (wycieraczki skacza radio sie włacza i wyłacza) wszystki bezpieczniki sa ok wiec co??
wrrrrrrrrrrrr!!!!
copwiedzcie co to moze byc.... przekrecam stacyjke na zapłon właczam pozycje(i wszystko jest ok. wszystkie Swiatła pozycyjcne sa) właczam mijania i kontrolki od oleju i ładowania migaja, miga przełacznik od gazu a nad szkrzynka z bezpiecznikami słychac regulane pykanie. Swiatła nie swieca a prad jest tylko podczas pykniecia.... (wycieraczki skacza radio sie włacza i wyłacza) wszystki bezpieczniki sa ok wiec co??
~~>najszybszy w miescie<~~ 

- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
więc coś Ci się rozlączyło. jak robileś podświetlenie nie wypiąłeś przypadkiem jakiejś kostki/wtyczki z masami ??? a może poprostu jakąś urwałeś. objawy są takie jak by właśnie stracił główna masę.new90 pisze:wszystki bezpieczniki sa ok wiec co??
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 

reguralne jedno tykniecie jak w zegarku... poszukam dzisiaj tej masy gdzies moze rzeczywiscie sie cos urwało ..... czy to moze jest wina immobilajzera bo teraz to nawet sie rozłaczyc nie chce..... ale co ma immobilajzer do klaksonu? wszytkie kostki sa całe nie widze zadnego urwanego kabla ,
a pradu jak nie było tak nie ma, moze cos w szkrzynce z bezpiecznikami??

te z gory trzeba wyciagac dwoma rekami b o maja zabezpieczenia zeby sie nie wypieły i sprawdziłem sa wpiete...... a i teraz jestm pewnien ze tykane po przekreceniu kluczyka pochodzi z wnetrza skrzynki z bezpiecznikami..... a jak na złosc teraz po właczeniu pozycji milknie swiateł mijania nie ma i wogole nie ma pradu

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Dostań sie do skrzynki bezpieczników i sprawdź połączenie na wtyczkach.
Sprawdź też połączenie bezpieczników przy akumulatorze - możliwe , że tam Ci nie łączy a to , że akurat teraz sie stało to czysty przypadek.
To samo się będzie działo gdy coś nie będzie łączyć przy kablach - przy klemie plusowej
Sprawdź też połączenie bezpieczników przy akumulatorze - możliwe , że tam Ci nie łączy a to , że akurat teraz sie stało to czysty przypadek.
To samo się będzie działo gdy coś nie będzie łączyć przy kablach - przy klemie plusowej
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
jak zdjac ta plaskikowa osłonke od spodu??Jamszoł pisze:Dostań sie do skrzynki bezpieczników
sparawdzałem nie sa spalone i nic tam nie wyglada dziwnieJamszoł pisze:Sprawdź też połączenie bezpieczników przy akumulatorze
zaraz zdejme kleme przeczyszcze i zaraz napisze co i jakJamszoł pisze:To samo się będzie działo gdy coś nie będzie łączyć przy kablach - przy klemie plusowej
ale zaraz sie załamie bo najgorzej nak nie waidomo co sie stało

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Nie chodzi o kleme - bo sama klema gdyby nie łączyła , to nie miał bys ładowania chodzi o te czerwone przewody idące od klemy.
Walnięty bezpiecznik przy klemie nie dawał by w ogóle pradu - może nie łączyć .
sprawdź no jakie masz napięcie na instalacji - może szukamy nie potrzebnie jeśli nie masz 12V a na przykład 8 ?
Walnięty bezpiecznik przy klemie nie dawał by w ogóle pradu - może nie łączyć .
sprawdź no jakie masz napięcie na instalacji - może szukamy nie potrzebnie jeśli nie masz 12V a na przykład 8 ?
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]