W zasadzie nie - ale jak twardziel master jest na osobnej taśmie a napęd na osobnej , to szybciej nagrywasz płyty - przy CD nie ma to większego znaczenia , ale już przy DVD jest duża różnica .Nie wspominając dwu warstwowychYagr pisze:Ale nie ma konieczności dawania obu twardzieli na jednej a napędu na drugiej.
Do "komputerowców"
Moderator: Moderatorzy
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
A mówiłem quźwa, tłumaczyć jak lamerowi .
Yagroski się aż spocił w Kraku, inny koleś spocił się w Wa-wie. Inni koledzy kazali mi już wchodzić w BIOSA
, inni kupić nowego kompa
, tylko czemu nikt się nie spytał, czy ta kieszeń jest w ogóle podłączona do kompa???????????????
A czy jest, to będę wiedział jutro, jak mu od zadka luknę
Oj lamer, to jednak lamer, chociaż czasami sam z siebie się uśmieje.
Yagroski się aż spocił w Kraku, inny koleś spocił się w Wa-wie. Inni koledzy kazali mi już wchodzić w BIOSA
A czy jest, to będę wiedział jutro, jak mu od zadka luknę
Oj lamer, to jednak lamer, chociaż czasami sam z siebie się uśmieje.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2009, 22:43 przez darcun4, łącznie zmieniany 1 raz.
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
Darek ja do tej pory tylko włączyc i wyłaczyc potrafiedarcun4 pisze:Oj lamer, to jednak lamer, chociaż czasami sam z siebie się uśmieje.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
spokojnie, Irek, jeszcze miesiąc, dwa... i synek cię podszkolikupiec pisze:ja do tej pory tylko włączyc i wyłaczyc potrafienawet nic nie ściągam bo nie wiem jak
a komputer w środku to tylko na serwisie widziałe
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- kupiec
- Kontakt:
musze zrobić format na moim kompie i mam takie pytanie jak najlepiej i gdzie przechować pliki i foldery które ulegną "zagładzie" podczas formatowania. mam ponad 10GB "moich dokumentów" i ok 20GB innych potrzebnych pierdół. do tego dochodzi pytanie o zapisanie zawartości zakładek z MOZILLA i INTERNET EXPLORER.
prosze o jakieś rady. zgrywać to wszystko na płyty?
jak pisałem wyżej to jestem laikiem jeżeli chodzi o komputery.
prosze o jakieś rady. zgrywać to wszystko na płyty?
jak pisałem wyżej to jestem laikiem jeżeli chodzi o komputery.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Jamszoł
- Kontakt:
Można na płyty DVD dwuwarstwowe , można kupiś sobie pendrajwa 16MB + jedna lub dwie płytki , można od kogoś pożyczyć dysk i przewalić na niego wszystko , co chcesz zachować.
Co do IE to masz zakładkę ulubione , które znajdziesz w dokument end setings - skopiuj cały ten folder co do mozilli , to nie wiem ale zawsze można w IE pozapisywać strony ulubione , te co masz w Mozilli.
Co do IE to masz zakładkę ulubione , które znajdziesz w dokument end setings - skopiuj cały ten folder co do mozilli , to nie wiem ale zawsze można w IE pozapisywać strony ulubione , te co masz w Mozilli.
Przede wszystkim powiedz ile masz partycji na swoim dysku twardym. Drugie pytanie to czy format będzie dotyczył tylko windowsa czy całego kompa. Jeśli tylko windows (domyślnie partycja "C") to wystarczy przekopiować wszystkie żeczy na pozostałe partycje a sformatować tylko partycję "C". Jeśli musisz sformatować cały dysk (z jakiegoś powodu) lub na dysku masz tylko jedną partycje "C" to najprostrzym rozwiązaniem jestkupiec pisze:musze zrobić format na moim kompie i mam takie pytanie jak najlepiej i gdzie przechować pliki i foldery które ulegną "zagładzie" podczas formatowania.
Jamszoł pisze:można od kogoś pożyczyć dysk
- Jamszoł
- Kontakt:
No właśnie - o partycjach zapomniałem
Jak są dwie lub więcej to żeczywiście wystarczy przekopiować na inną partycję a tutaj Od nowa postawić winde i przy instalce kazać sformatować od nowa partycję.
Podpowiem , że warto się przy okazji zastanowić nad Win Xp Home edycjon - orginał na niecałe 300 zł
Ja tak zrobiłem
Jak są dwie lub więcej to żeczywiście wystarczy przekopiować na inną partycję a tutaj Od nowa postawić winde i przy instalce kazać sformatować od nowa partycję.
Podpowiem , że warto się przy okazji zastanowić nad Win Xp Home edycjon - orginał na niecałe 300 zł
Ja tak zrobiłem
- kupiec
- Kontakt:
znaczy czy dysk jestpodzielony? nie, mam tylko dysk Cjakobs72 pisze:Przede wszystkim powiedz ile masz partycji na swoim dysku twardym.
tak całego. co chwilazałancza mi się jakieś badziewie o źle zainstalowanym uządzeniu i pare innych bzdurjakobs72 pisze:format będzie dotyczył tylko windowsa czy całego kompa
mam tego Windowsa XP Home editionJamszoł pisze:Win Xp Home
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Yagr
- Kontakt:
Irek, a może najpierw spróbuj poaktualizować soft do hardwaru? Może ci to oszczędzi formata...
A na przyszłość - zrób sobie 2 partycje - ja jednej (C) trzymaj system a na druga przenieś i instaluj wszystko to co zwykle domyślnie idzie do c:/program files..... Oszczędzi ci to na przyszłość takich problemów. W obecnym przypadku możesz jeszcze sie pokusic o zrobienie drugiej partycji i wywalenie na nia wszystkiego co potrzebne przed formatem partycji systemowej
Niestety częśc programów nawet gdy jest na innej partycji niz systemowa to po formacie trzeba przeinstalować na nowo - tak są mocno powiązane z windą.
A na przyszłość - zrób sobie 2 partycje - ja jednej (C) trzymaj system a na druga przenieś i instaluj wszystko to co zwykle domyślnie idzie do c:/program files..... Oszczędzi ci to na przyszłość takich problemów. W obecnym przypadku możesz jeszcze sie pokusic o zrobienie drugiej partycji i wywalenie na nia wszystkiego co potrzebne przed formatem partycji systemowej
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Kontakt:
jakobs72, to nie do końca tak... PM to świetny program ale płatny a wersja demo pozwala zobaczyć jak pracuje ale zmian nie wprowadza. Po drugie PM nie zrobi ci partycji jeśli nie ma na nia miejsca, jak to sie mówi "z próżnego to i Salomon..." Ale jeśli na dysku jest dość miejsca ro oczywiście jest to dobre rozwiązanie. Jest wiele innych programów (w tym darmowych) do partycjonowania dysku 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !