Chciałbym na swoim fonie mieć dostęp do sieci,zainstalowałem Opere mini 6,po odświerzeniu sieci znajduje mi router,sparowałem z nim fona lecz po próbie połaczenia wyskakuje komunikat
WLAN
nie udało sie uwierzytelnienie EAP-SIM
niech mi ktoś wyjaśni od początku jak to dziadostwo ustawić,komu się uda to stawiam flaszke dobrej oranżady
kris2629 na początek wywal mini a zainstaluj mobile
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
kris2629, wszystko zależy jak masz sieć zabezpieczoną. Trzeba po prostu w ustawieniach rutera udostępnić połączenie twojej komórce lub jesli masz np. jakieś hasło dostępowe wstawić je w komórce. To tak ogólnie bo nie wiem jak masz sieć skonfigurowaną i jak tam w tej nokii wygląda panel konfiguracji wifi... A jak będziesz miał te ustawy poprawne to bez różnicy czy z opery mini czy mobile czy z innej przeglądarki sieć ruszy.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2011, 12:31 przez Yagr, łącznie zmieniany 1 raz.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
więc wyłącz chwilowo w routerze zabezpieczenia sieci i sprawdź na otwartej bo jak to w symbianie wygląda na brak certyfikatów
[ Dodano: 10 Kwiecień 2011, 12:29 ] Yagr, przeca napisał kris że udało mu się połączyć z siecią
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
jak mam w routerze wyłaczyć zabezpieczenia skoro nie ma tu żadnuch przycisków?
Yagr,żeby sparować fona z routerem musiałem podać nazwe uzytk. i hasło,i połaczyło ale dalej zonk.
kris2629 pisze:skoro nie ma tu żadnuch przycisków?
kris2629 wiedziałem że bedzie ciężko ale że aż tak
model rotera podaj to poszukam- nie znając modelu ani rusz
Yagr, jakby nie patrzeć najprościej będzie zacząć od sprawdzenia na otwartej sieci i stopniowo- po kolei konfigurować aby było OK
kris2629, a spróbuj jeszcze w ustawieniach routera dodać MAC adres twojej N95 do listy dopuszczonych. MAC od tej nokii wyświetli ci jak wpiszesz *#62209526#
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Yagr, kris nie wie jak musimy mu po kolei wszystko jak na tacy studiuje właśnie instrukcje i widze że bubel dostarczony przez multimedie?
dobra, z tego co wyczytywałem filtrowania MAC sam ruter nie ma- pytanie czy multimedia tego nie robi- nie wiem
w tym routerze nie ma możliwości wejścia w panel konfiguracyjny- a jedynie przez stronę multimedii
teraz muszę wyczytac na stronie multimedii czy filtrują MAC
kris2629, wchodzisz w ustawienia routera, w setapie masz MAC filtering. Tam sa dwie możliwości albo ustawienie blokowania wpisanych adresów MAC (block) albo wpuszczenia (pass) MAC nokii wpisujesz w filtrowaniu "pass"
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !