u mnie w firmie prezesowa miala takiego z silnikiem 2.5 v6 ... w zasadzie to wiele elementow z mondeo ma przez co wielu ortodoksow jaghuara stwierdzilo, ze to juz nie jaguar tylko ford
a auto jak auto ... nie psulo sie az do 120tys km przebiegu kiedy autko wzial synalek .... generalnie silnik kaput. podobno winnymi okazaly sie hydrauliczne napinacze lancucha ... ale czy to prawda czy tylko kolesiowi kit wcisneli (czyzby byl taki sam patent jak w scorpio cosworth ?? ) to nie wiem ... sprzedali to za jakies marne grosze bo rocznik 2001 za 9000pln ... jakby wiedzial ze to sprzedaja to bym napewno kupil, bo bylo warto
Tak jak cidzej, pisze bardziej to ford niż jaguar, nawet początkowe roczniki miały fordowskie zamki i coś tam z przełączników środku, sam rozważam kupno tego modelu 4x4 v6 tylko nie wiem czy już do niego dorosłem.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Fura jak się patrzy ;-) Zdecydowanie wygląda na droższą niż jest w rzeczywistości. Chociaż utrzymanie trochę drogie w sensie ubezpieczenie no i tankowanie takiego monstra
Przy kupnie zwróciłbym uwagę na rdzę która niestety pojawia się w tych modelach pod nakładkami plastikowymi itd.. oraz na elektronikę której ma ten samochód masę. Jej naprawa niestety często wiąże się z ściąganiem oryginalnych części które maja wysokie ceny. No pozostaje zawsze rynek używanych części lecz u nas w Polsce nie jest zbyt bogaty, nie jak w Anglii. Chodź w brew pozorom te auto nie jest tak bardzo popularne na wyspach z powodu dość wysokich opłat za ubezpieczenie i Road tax ;-)
kumpel ma 80 b4 z tym silnikiem tyle że sedana i co by nie robił to auto nie ma w ogóle ochoty się popsuć, wcześniej miał miał b3 z 1.8 i gdyby nie to że jakiś kolej jego ojcu lublinem na czołówke wyjechał dalej by nią jeździł
PS: auto zmasakrowane, a jedyny uszczerbek na zdrowiu jago ojca to zęby zostawione na kierownicy
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
Samochody solidne Mój znajomy ma audi 80 już tyle lat i nadal śmiga. Jedyne co w tych przypadkach to dość wysoki przebieg . Ale tymi autami dobrze się jeździ z tąd może takie przebiegi większe to standard ;-)
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie