proszę o porady jak opiekować się, jak dbać, karmić itd koty jakie zabawki i czy kąpać?
zawsze miałem szczury lub psy a teraz dwa sierściuchy
koty mają ok 4 tyg, już samodzielnie jedzą i załatwiają się do kuwety
teraz pytanie - ile razy dziennie je karmić i jakie porcje (tak mniej więcej oczywiście) dawać tym sierściuchom?
mają karmę suchą i mokrą i cały czas są głodne ale nie chce ich przekarmić
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Z racji tego, że masz parkę to o kastracji/sterylizacji mam nadzieję, że myślisz jak będą w odpowiednim wieku
Na resztę pytań podejrzewam, że Yagr mógłby udzielić zadowalających odpowiedzi, wszak też ma dwa sierściuchy Poza tym forum miau.pl jest dość bogate w przeróżne informacje, naprawdę polecam.
Ale mi chodziło, że to forum to naprawdę spora encyklopedia na temat mruczków i warto czasem tam zajrzeć Poza tym pewnie Ci co mają sierściuchy coś Ci poradzą, ja małe kotki miałam dawno temu i tylko przez chwilę zanim im nowego domu nie znalazłam więc nie podpowiem za bardzo, zdam się na bardziej doświadczonych, że się tu wypowiedzą
kupiec grunt byś nie zmienial im drastycznie diety wszystko co nowe wprowadzaj tak jak malemu dziecku ( jak dasz za dużo nowego biegunka murowana -niestety może skończyc się żle ) posilki powinny miec zawsze świeże w tym wieku no i w zależności jak były karmione do tej pory ( jeśli nie piły mleka lepiej go podawac ostrożnie ). co do częstotliwości to koleżanka która hodowała maine coony mówi że w tym wieku powinny miec ok 5 posilków w równych odstępach czasu ( z pracy w zoologu wiem że im mniej puszek tym kot zdrowszy ). do weta jak pójdziesz od razu wypytaj o tą ewentualną kastracje -co wet to inna szkoła masz na to wprawdzie kilka tygodni ale lepiej zapytac się wczesniej.
[ Dodano: Sro 15 Sie, 2012 ]
zapomniałam dodać , że są prześliczne
"im bardziej poznaje ludzi , tym bardziej kocham zwierzęta "
sterylizacja kotki po pierwszej rui. Moja jada jak zglodnieje (przychodzi i prosi a jak sie najje to konczy jedzenie) jada felixy w saszetkach i whiskas suche oraz to co ukradnie i zdrowa
cidzej a w jakim wieku masz swojego kotka -dorosły może jesc to do czego go przyzwyczaimy (wszystkie wioskowe jedzą resztki i najtańszą karmę i zdrowe , ale malucha trzeba traktowac delikatniej )
"im bardziej poznaje ludzi , tym bardziej kocham zwierzęta "
znam się na szczurach a to na drugim końcu łańcucha pokarmowego niż to co mam aktualnie w domu więc będę pytał was fachowców od sierściuchów
aktualnie jedzą suchą karmę royala i jakieś pasztety też z royala dostałem jeszcze u konowała wyprawkę z whiskasa ale tylko daje im ten badziew z saszetek
i to i to wpierdzielają że aż ogonami machają
a to pomógł to dostałaś za to że zauważyłaś że są prześliczne
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
jeszcze jedno
czym polać/posmarować miejscach w których kot najszczał? słyszałem że woda z octem odstraszy kota od tego miejsca, jest to prawda? rudzielec coś sobie kąt w pokoju upatrzył
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD