Jakie świece??

Moderator: Moderatorzy

Iziek

Jakie świece??

Post autor: Iziek »

Jeżdzę z miesiąc moim essim i mam chyba już czwart komplet świec i na każdym źle pali... Silnik mam 1,6 na wielopunktowym wtrysku... dodam jeszcze ze ja mam zamatowany LPG
Silnik jest taki jak w albumie ma uzytkownik essi1984 a zdjecie jest podpisane "tak bedzie po remacie"
luka113

Post autor: luka113 »

ja tez mam LPG przy 1.4 mono
i wczesniej miałem swiece beru ale po montazu LPG wstawiłem swiece Motorcrafta razem z przewodami (bo to ważne ,znawcy mówią ze dobre swiece są tylko dodatkim do pożądnych
przewodów)
i teraz jest ok
latam juz z 6 miesięcy i ok.
Mariusz

Post autor: Mariusz »

ja mam kpl boscha (sieczki i kable), smigam 8 m-cy i jest ok
Iziek

ale jakie oznakowanie swiec?? bo ja mam motocrafta i nie pali jak powinien... wszystko juz regulowalem... i mieszanke LPG z powietrzem i nawet doplyw benzyny i cos tylko troszke pomoglo... ale dalej nie jest tak jak powinno byc... na cieplym pali idealnie a na zimnym jak by chcial a nie mogl... wczesniej bylo na odwrot... moze to czegos innego jest wina... pomocy....
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

A co sądzicie o takich świecach
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51889318 :wink:
Iziek

moga byc... ale ja nie mam zetec'a...
ZieleTDH_FEFK

Post autor: ZieleTDH_FEFK »

Jesli chodzi o swieczki to bede szukal Motrokow. Mam taki sam motor jak Ty.
jesli chodzi o Bosh do forda to jeden wielki SZAJS. Jak nie znajde Motorkow bede szukal NGK V-Line. Jesli chodzi o przewody moje sa straszne. odpala mi nie raz na jeden gar. ale wina tesh sa lejace wtrsyki :(
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Moje obacne to: NGK V 12.
ODPOWIEDZ