Nowe (restrykcyjne) przepisy
Moderator: Moderatorzy
Nowe (restrykcyjne) przepisy
Podyskutujemy po przeczytaniu?
http://anuluj-mandat.pl/blog/post/jak-s ... 3-miesiace
http://anuluj-mandat.pl/blog/post/jak-s ... 3-miesiace
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
ja jestem za tym zeby zabierac prawko tym ktorzy przekraczaja predkosc w terenie zabudowanym o te 50
mam gdzies czym mierzone, zabierac i tyle
mieszkam w niewielkim miescie i niekiedy az wlos sie jezy jak widze co sie wyprawia
a ze ustawa to jeden wielki bubel w pospiechu zrobiony to inna sprawa
mam gdzies czym mierzone, zabierac i tyle
a ze ustawa to jeden wielki bubel w pospiechu zrobiony to inna sprawa
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
-
siwyrs2000
- Pojemność: 2000
- Rocznik: 1992
- Generacja: MK6
- Nadwozie: Hatchback
- Kontakt:
-
kris
Jamszoł, trzeba rozgraniczyć pewne sprawy,jechac na wczorajszym kacu będąc pewnym ,że jest się trzeźwy a jadąc tak jak wczoraj w Piotrkowie mając 3,5 promila i otwartą butelke wódy między fotelami to dwie różne sprawy.
Jestem za karaniem za jazde po pijaku jak i zabieranie prawka bydlakom za przekraczanie o 50.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto. ... id,tm.html
Jestem za karaniem za jazde po pijaku jak i zabieranie prawka bydlakom za przekraczanie o 50.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto. ... id,tm.html
No dobrze, miała być dyskusja więc ją wywołam.ja jestem za tym zeby zabierac prawko tym ktorzy przekraczaja predkosc w terenie zabudowanym o te 50
Nie wiem jak w innych miastach ale w Toruniu są ulice np. Chrobrego,Mazowiecka,Równinna,Polna gdzie w 90% mieszczą się różnego rodzaju hurtownie. Ulice w zasadzie po dwa a nawet trzy pasy ruchu w każdym kierunku,pasy ruchu odzielone pasem zieleni (czyli w terenie nie zabudowanym status drogi byłby określony "Droga ekspresowa") średnia ich długość to tak 2,5 km.
Mamy np. piękny niedzielny ranek, gdzie wszystko jest pozamykane na 4 spusty, w promieniu kilometra nie widać żadnego samochodu nie mówiąc o człowieczku. I tym pięknym niedzielnym rankiem po jednej z tych ulic zapier...la Mitsubishi z Darkiem za kierownicą. Ma na budziku 102 km/h.
Proszę mi powiedzieć jakie i komu (oprócz sobie) stwarzam zagrożenie!!
- kupiec
- Kontakt:
w tygodniu ruch spory (wyjazdy z hurtowni) więc prędkość 50 jak najbardziej jest poprawnadarcun4 pisze:Mamy np. piękny niedzielny ranek, gdzie wszystko jest pozamykane na 4 spusty, w promieniu kilometra nie widać żadnego samochodu nie mówiąc o człowieczku. I tym pięknym niedzielnym rankiem po jednej z tych ulic zapier...la Mitsubishi z Darkiem za kierownicą. Ma na budziku 102 km/h.
Proszę mi powiedzieć jakie i komu (oprócz sobie) stwarzam zagrożenie!!
i przez te 2,5km chce ci się Darkowi zapierdzielać żeby później zwolnić do 50? jaki to ma sens? ile czasu Darek zaoszczędzi?darcun4 pisze: średnia ich długość to tak 2,5 km
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Jestem za zniesieniem ograniczeń na autostradach w PL
U nas jest taka ulica - wylot z Kalisza w kierunku Ostrowa
Co prawda 2 pasy ale zero zjazdów skrzyżowań i mamy ograniczenie do 70 na odcinku 1,5 km a dalej 90
Nie wiadomo po kiego
Ulice gdzie było 70 km - teraz jest 60 - teżnie wiadomo po kiego grzyba bo im szybciej tym mniej wypadków
Przy 100 wóz lepiej pracuje - mniej pali

U nas jest taka ulica - wylot z Kalisza w kierunku Ostrowa
Co prawda 2 pasy ale zero zjazdów skrzyżowań i mamy ograniczenie do 70 na odcinku 1,5 km a dalej 90
Nie wiadomo po kiego
Ulice gdzie było 70 km - teraz jest 60 - teżnie wiadomo po kiego grzyba bo im szybciej tym mniej wypadków
Bo sie fajniej jedzie 100 a nie 50kupiec pisze:przez te 2,5km chce ci się Darkowi zapierdzielać żeby później zwolnić do 50? jaki to ma sens? ile czasu Darek zaoszczędzi?
Przy 100 wóz lepiej pracuje - mniej pali
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- kupiec
- Kontakt:
jeden z wielu filmów nagranych w terenie zabudowanym https://www.youtube.com/watch?feature=p ... BkJUX_O-A8
no to jest argument nie do podważeniaJamszoł pisze:Bo sie fajniej jedzie 100 a nie 50
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
Idąc tym tokiem rozumowania, to o wiele bezpieczniej będzie:kupiec pisze: jeden z wielu filmów nagranych w terenie zabudowanym
1. Teren zabudowany - 30 km/h
2. Teren nie zabudowany - 50 km/h
A czemu by nie? Może nie koniecznie akurat do 100 km/h. Tak wielki to koszt? A takich ulic w wielu miastach znalazło by się kilka.kupiec pisze:a w dni wolne? to co, postawić tablice "od poniedziałku do soboty w godz 7.00-18.00 prędkość 50km/h, 18.00-7.00 prędkość 100km/h, w niedziele i święta 100km/h przez całą dobe"?
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
Zrobmy strefy 15 a w tedy na ch....usteczke komu samochod ? Moze odwrocmy trend - jak komus 70 a 50 przeszkadza to moze niech sie w bieszczady przeprowadzi i przez laki lazi ? Al o niech porobia tory do jazdy 15km/h dla takich kupcow ze y tam sobie zrobili zawody slimakow na czas
Dlaczego ktos kto korzysta z drog gora 10% czasu co ja dyktuje mi jak mam jezdzic ? To raczej powinno byc na odwrot.
Dlaczego ktos kto korzysta z drog gora 10% czasu co ja dyktuje mi jak mam jezdzic ? To raczej powinno byc na odwrot.