czesc zamierzam wymienic weze (chlodnicze) oraz trojniki zmienic na metalowe bo mi cieknie plyn. Czesci juz mam ale za czym zaczne wymiane to musze sie was poradzic. Chce wymienic 90% wezy glownie dwa ktore dochodza mi do reduktora. Czy podczas wymiany nalezy zakrecac zawor gazowy ?? Bede odkrecal weze ktore dochodza do reduktora wiec wole sie zapytac niz wyleciec w powietrze Mam instalacje elpigaz z butla za kolo. Czy po wymianie trzeba cos odpowietrzac ?? czy wystarczy zmontowac i mozna odpalac smialo
Podpowiem jedno jeszcze - podczas spuszczania płynu z układu dobrze jest zamknąć kranik nagrzewnicy - czyli pokrętło na nadmuch zimnego - wtedy nagrzewnica się nie zapowietrzy.
No chyba , że węże od nagrzewnicy też będziesz zmieniać to wtedy musisz ustawić pokrętło na ogrzewanie , żeby płyn wyjechał z nagrzewnicy.
No chyba , że węże od nagrzewnicy też będziesz zmieniać to wtedy musisz ustawić pokrętło na ogrzewanie , żeby płyn wyjechał z nagrzewnicy.
tych wezy nie zamierzam ruszac tylko teraz jasny gwint ktore to beda weze :D te co wchodza do komory samochodu ?? Bo jakies tam dwa widzialem ze wchodza po lewej stronie do komory samochodu