knotrolka ciśnienia oleju
Moderator: Moderatorzy
knotrolka ciśnienia oleju
odrazu żeby nie było, napiszę że szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem. Otóż od 3 dni, gdy rano zapalam samochód po 11 godzinach gdy stoi w garażu to do tej pory kontrolka ciśnienia oleju gasła momentalnie i równo i tą od łądowania. a od 3 dni kontrolka ciśnienia gaśnie sekundę może dwie później niż do tej pory, jak odpalam po godzinie czy dwóch, trzech to jest ok,
teraz pytanie, gdzie w 1.6 16V jest czujnik ciśnienia oleju?
czy odpowiedzialny za ten stan rzeczy przy odpalaniu jest olej, który jest już do wymiany bo przejechałem na nim 10 000 km???? a dodam, że jeźdze na Castrol GTX Magnatec 5W-40
bo ciekawi mnie czy to olej jest już wypracowany, czy czujnik coś szwankuje, czy może coś zaczyna się dziać niedobrego z silnikiem, dodam, że niegdy w momencie pracy silnika kontrolka nie pokazywała żadnych nieprawidłowości, co mogło zmienić się w ciągu trzech dni, że po nocy gaśnie odrobinę później?????
teraz pytanie, gdzie w 1.6 16V jest czujnik ciśnienia oleju?
czy odpowiedzialny za ten stan rzeczy przy odpalaniu jest olej, który jest już do wymiany bo przejechałem na nim 10 000 km???? a dodam, że jeźdze na Castrol GTX Magnatec 5W-40
bo ciekawi mnie czy to olej jest już wypracowany, czy czujnik coś szwankuje, czy może coś zaczyna się dziać niedobrego z silnikiem, dodam, że niegdy w momencie pracy silnika kontrolka nie pokazywała żadnych nieprawidłowości, co mogło zmienić się w ciągu trzech dni, że po nocy gaśnie odrobinę później?????