stacja poliw orlen
Moderator: Moderatorzy
stacja poliw orlen
niewiem gdzie to wstawic
ale wiem ze ta stacja w kostrzyniu
kolo granicy niemieckiej maja zla bezyne
zalalem unich 23litry bezyny ledwie wyjechalem z tej stacji to juz cos niegralo myslalem ze to moja wina ze zle jade ten moment ale caly czas sie powtazalo to
tzn:
jak ruszalem czy zwalnialem na miejsze biegi to silnik glupkowal jak by niemogl zlapac obrotow ale lapal po 1czy 2 sekundach zachowawal sie brzydko
rano silnik pracowal jak czolg odpalalem go to doslownie myslalem ze wyjde siebie jak juz sie rozgrzal to jakos bylo normalnie alle nie tak jak zazwyczaj
jak juz wyjechalem ta bezyne z orlenu to zatankowalem w wiosce tam gdzie bylem
zalalem zupy [bezyne] przygazowalem ruszylem i kurna jak nowy cichutki bez problemow na obroty wchodzil odrazu lepiej przyspieszal doslownie raj jak go kupilem bylo juz
a tankowalem od 4lat w orlenie i tylko orlen ale teraz orlen to dlammnie jeden wielkie gowo w bezynie
nigdy wiencej orlen no jak juz bede musial to pojade ale zapytam kiedy ost test mieli czy niedolewaja jakiegos gowna tam
pamietac kostrzyn nad odra na granicy polsko niemieckiej no teraz autostrady bo otwarta granica
nietankujcie orlen ma zla bezyne moj mk7 jej nielubi
[ Komentarz dodany przez: MARKKO: Czw 27 Mar, 2008 ]
zainstaluj sobie firefoxa 2 ze słownikiem ortograficznym polskim bo ja nic nie rozumiem
ale wiem ze ta stacja w kostrzyniu
kolo granicy niemieckiej maja zla bezyne
zalalem unich 23litry bezyny ledwie wyjechalem z tej stacji to juz cos niegralo myslalem ze to moja wina ze zle jade ten moment ale caly czas sie powtazalo to
tzn:
jak ruszalem czy zwalnialem na miejsze biegi to silnik glupkowal jak by niemogl zlapac obrotow ale lapal po 1czy 2 sekundach zachowawal sie brzydko
rano silnik pracowal jak czolg odpalalem go to doslownie myslalem ze wyjde siebie jak juz sie rozgrzal to jakos bylo normalnie alle nie tak jak zazwyczaj
jak juz wyjechalem ta bezyne z orlenu to zatankowalem w wiosce tam gdzie bylem
zalalem zupy [bezyne] przygazowalem ruszylem i kurna jak nowy cichutki bez problemow na obroty wchodzil odrazu lepiej przyspieszal doslownie raj jak go kupilem bylo juz
a tankowalem od 4lat w orlenie i tylko orlen ale teraz orlen to dlammnie jeden wielkie gowo w bezynie
nigdy wiencej orlen no jak juz bede musial to pojade ale zapytam kiedy ost test mieli czy niedolewaja jakiegos gowna tam
pamietac kostrzyn nad odra na granicy polsko niemieckiej no teraz autostrady bo otwarta granica
nietankujcie orlen ma zla bezyne moj mk7 jej nielubi
[ Komentarz dodany przez: MARKKO: Czw 27 Mar, 2008 ]
zainstaluj sobie firefoxa 2 ze słownikiem ortograficznym polskim bo ja nic nie rozumiem
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 22:32 przez lostlast, łącznie zmieniany 1 raz.
-
deathrider_85
ja to w ogóle Orlen omijam wielkim łukiem kilka lat temu po tankowaniu na orlenie auto przejechało około 1km i zatrzymało sie po dotankowaniu do pełna na sprawdzonej stacji jakoś tam chodził innym razem na po zatankowaniu na orlenie w Siedlcach orion wyraźnie chodził na dwa gary dlatego od kilku lat na orlenie nie tankuje i nie zamierzam tankować
za to polecam Shell Biała Podlaska oraz BP Siedlce i małą stacyjkę w Łosicach niestety nie mają na niej lpg
za to polecam Shell Biała Podlaska oraz BP Siedlce i małą stacyjkę w Łosicach niestety nie mają na niej lpg
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
-
deathrider_85
Jeśli chodzi o Orlen, to przypomniało mi się, że kiedyś na trasie Bielsko-Biała - Szczyrk kolega zatankował Malucha jak jechaliśmy na narty. Auto miało straszne problemy z zapalaniem i pamiętam, że chyba z 2km w sumie pchaliśmy auto, żeby w ogóle zapaliło. Tylko, że ta sytuacja miała miejsce z 4 lata temu.
-
Koyot
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
czy Jet, czy orlen czy shell wszystko zależy od właściciela stacji i jego dostawców - ogólnie i tak większość paliw pochodzi z tych samych źródeł (Petrochemia Płock, Rafineria Gdańsk i kilka mniejszych) a o jakości decyduje to co sie dzieje po drodze i w jakim stanie są zbiorniki i uczciwość hurtowników
W nowych stacjach zwykle zbiorniki nie są zanieczyszczone więc jeśli paliwo jest złe to znaczy że albo właściciel "oszczędza" albo dal się zrobić przez dostawcę albo i jedno i drugie
Więc nie ma co uogólniać, choć dużym markom sprzyja troche szczelniejszy system kontroli tylko że Polak jest BARDZO pomysłowy w omijaniu przepisów i kontroli 
Więc jest sens podawać konkretne stacje gdzie się na paliwie przejechaliśmy ale moim zdaniem nie ma sensu uogólniać że gdy raz zatankowałem na orlenie trefne paliwo to wszystkie stacje orlenu oszukują...
W nowych stacjach zwykle zbiorniki nie są zanieczyszczone więc jeśli paliwo jest złe to znaczy że albo właściciel "oszczędza" albo dal się zrobić przez dostawcę albo i jedno i drugie
Więc jest sens podawać konkretne stacje gdzie się na paliwie przejechaliśmy ale moim zdaniem nie ma sensu uogólniać że gdy raz zatankowałem na orlenie trefne paliwo to wszystkie stacje orlenu oszukują...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
-
Tanner
Powiem Ci że chyba coś w tym jest... kurde, gdzieś w połowie stycznia gaźnik mi się zapchał, rozregulował, właściwie to ledwo zipał. Objawy były jak przy zapchanym filtrze paliwa... Regulacja, czyszczenie gaxnika, wymiana filterków i teraz śmiga jak złoto, z tym że na BP. No a wcześniej do od września do stycznia, mniej więcej co drugie tankowanie było właśnie na JETcie...kupiec pisze: ja zaś nigdy ale to nigdy na JET. miałem same problemy jak jeszcze benzynke miałem. wtryski dwa razy zakitrane po tankowaniu na tej stacji.
-
mark40
-
deathrider_85