mam taki maly problem siadła mi centralka gazu ten przelacznik co mozna sobie przelaczyc z zbenzyny na gaz albo  z gazu na benzyne i pytanie moje jest takie gdzie mozna kupic takie cudo???   dodam ze na forum nic nie znalazlem
  mam taki maly problem siadła mi centralka gazu ten przelacznik co mozna sobie przelaczyc z zbenzyny na gaz albo  z gazu na benzyne i pytanie moje jest takie gdzie mozna kupic takie cudo???   dodam ze na forum nic nie znalazlem 
Moderator: Moderatorzy

chyba mylisz centralke z komputerem gazowym.... sam komputer np. AL700 można za 130 dorwać a centralki sa dużo tańszesiutek pisze:nowa centralka w moim przypadku kosztowala 250zl. z wymiana w warsztacie gazowniczym
 ale nie znaczy to że podobne centralki będą współpracować z komputerkiem do którego nie sa przeznaczone... pod maska masz kwadratowa plastikowa skrzyneczkę. jest umieszczona albo przy nadkolu albo na grodzi miedzy silnikiem a kabiną ( może jeszcze gdzies indziej ale te lokalizacje są typowe). Przeczytaj co pisze na tym pudełeczku albo zapodaj fotkę
 ale nie znaczy to że podobne centralki będą współpracować z komputerkiem do którego nie sa przeznaczone... pod maska masz kwadratowa plastikowa skrzyneczkę. jest umieszczona albo przy nadkolu albo na grodzi miedzy silnikiem a kabiną ( może jeszcze gdzies indziej ale te lokalizacje są typowe). Przeczytaj co pisze na tym pudełeczku albo zapodaj fotkę  to pudełeczko to właśnie komp gazowy, czasem obok jest jeszcze drugie - emulator wtryskiwaczy a czasem jeszcze jedni - emulator sondy lambda.
 to pudełeczko to właśnie komp gazowy, czasem obok jest jeszcze drugie - emulator wtryskiwaczy a czasem jeszcze jedni - emulator sondy lambda. nie ma to nic wspólnego z gazem, jest to element zaplonu silnika
 nie ma to nic wspólnego z gazem, jest to element zaplonu silnika 

) i pojechalem drugim samochodem  do takiej hurtowni gazowej i kupilem od reki i powiedzieli mi ze nic nie trzeba ustawiac jedynie tylko na jakich obrotach ma sie przelaczyc na gaz wrocilem do domu zamontowalem i chodzi elegancko jak nigdy hehe
 ) i pojechalem drugim samochodem  do takiej hurtowni gazowej i kupilem od reki i powiedzieli mi ze nic nie trzeba ustawiac jedynie tylko na jakich obrotach ma sie przelaczyc na gaz wrocilem do domu zamontowalem i chodzi elegancko jak nigdy hehe  
 sprawdź to bo membrany ci szybko szlag trafi...
 sprawdź to bo membrany ci szybko szlag trafi...