Przygotowania do naprawy blacharskiej karoserii.

Moderator: Moderatorzy

bronx

Przygotowania do naprawy blacharskiej karoserii.

Post autor: bronx »

Witam panow i panie :)
I mnie dotkneło szczęscie posiadania dziurawego essiego.
Jako ze za płotem mam blacharza i gosc ma mi to zrobic to kazał mi rozebrać całe auto.
No może nie całe ale dywaniki fotele , wszystko co jest z przodu, ponieważ próg i mocowanie foteli zrobiły sie dziurawe i mozna se nimi ruszac ....
Kieruje sie do Was z pytaniem jak wykrecic fotele pasy aby nie wywolac bledu poduszki?
Jak zabezpieczyć wiązki przewodów biegnące w progu?
Ogólnie jak mam przygotować auto do naprawy?
Facet nie chce sam tego robic bo ma duzo roboty, powiedział ze se poradze hehe :)
No i prosił mnie abym se sam zabezpieczyl to antykorozyjnie, on mi da kompresor pistolet
. Chodzi o cene chce mi to zrobiic w miare tanio, a ze za jego robote jestem pewien to nie wybrzydzam :)
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

bronx pisze:jak wykrecic fotele pasy aby nie wywolac bledu poduszki?
Po ponownym podłączeniu - jeśli podłączysz dobrze , kontrolka przestanie migać - tym się nie martw.
bronx pisze:Jak zabezpieczyć wiązki przewodów biegnące w progu?
Nie ma ich w progu są przy progu - jeśli odkręcisz dolną listwę w drzwiach to wystarczy jak odchaczysz przewody z uchwytów , możesz ewentualbie odciągnąć przewody lekko do środka i do góry przywiązując je jakimś drucikiem do przeciwległych uchwytów nad drzwiami.
Pasy - jak ściągniesz listwy dolne w drzwiach to i dostaniesz się do tapicerki - tej na słupku - jak ją odchaczysz to pod spodem będziesz miał śruby od pasa.
Poza tym jak już będziesz miał odkręcone fotele - to już łatwo poderwać wykładzinę do góry i do środka , lub po odkręceniu osłon nad tunelem - ściągnąć ją w całości i przy okazji ją będziesz mógł wyprać.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
bronx

Post autor: bronx »

Zona juz sie cieszy ze bedzie mialo co prac :)
ODPOWIEDZ