IMPORT AUT Z USA
Moderator: Moderatorzy
-
ELpYndoL
IMPORT AUT Z USA
co sadzicie na ten temat ,mieliscie do czynienia z autami z USA . Pojawia sie tych autek coraz wiecej na naszym rynku i ceny sa dosc atrakcyjne.
-
Tigerbart
wiem, że opłaca się targać po 2 auta w kontenerze. Ceny aut w USA są duzo niższe, tak nowych jak i używanych. do ceny trzeba doliczyć koszty dostarczenia aut do portu, załadunek, fracht + ubezpieczenie, rozładunek, koszty celne i inne (jak przy sprowadzanych autach). Myślę że generalnie do ceny netto auta doliczamy coś między 6-10tys, lecz doświadczenia z tym nie mam i to jest tylko moje "tak na oko" 
z tego co ja czytałem w prasie motoryzacyjnej to opłąca sie ale tylko auta z wyższej półki bo one tam są stosunkowo nie zadrogie, ale cały ten koszt zanim auto będzie stało u nas na podwórku powoduje, że tylko nieznacznie auto jest tansze, co więcej jeśli auto jest na gwarancji USA to nie wszystkie Europejskie Serwisy uznawaja gwarancję za oceanu. Podobno auta nowego nie możmy kupić sami tylko poprzez pośrednika, bo jeśłi w Eurpoie dane auto jest drogie, to nikt nie będzie cchciał a raczej nie pozwoli by brać auto z zachodu a nie kupić u niego w kraju.
Do tego koszt wymiany lamp, podobno wersje amerykańskie są bardziej komfortowo zestrojone, i w niektórych markach maja inne części np. podwozia, któe w Europie są nie dostępne . Więc z tego co czytałem wynika, że można znaleźć fjane auto ale nie każda okazja jest tak naprawde okazją
Polecam obecny numer "Poradnik" Auto Świat, który jest poświęcony temu zagadnieniu
Do tego koszt wymiany lamp, podobno wersje amerykańskie są bardziej komfortowo zestrojone, i w niektórych markach maja inne części np. podwozia, któe w Europie są nie dostępne . Więc z tego co czytałem wynika, że można znaleźć fjane auto ale nie każda okazja jest tak naprawde okazją
Polecam obecny numer "Poradnik" Auto Świat, który jest poświęcony temu zagadnieniu