wyrejestrowanie auta

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kowal
Kontakt:

wyrejestrowanie auta

Post autor: kowal »

jestem w posiadaniu VW Polo, auto już ledwo trzyma się na kołach dlatego nie planuje go dalej opłacać. jak mam wyrejestrować auto (i jakie koszta są z tym związane), tak abym nie musiał go złomować. rzecz jasna interesuje mnie sprzedaż auta na części.
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

kowal, zeby wyrejestrowac trza miec kwit ze złomu :(
emceha

Post autor: emceha »

Hmmm powiem jak ja zrobiłem z malczanem po dzwonie: sprzedałem i wpisaliśmy na umowie "auto powypadkowe, nadające się jedynie jako części zamienne". Oczywiście samochód był faktycznie po dachowaniu i rzeczoznawca orzekł szkodę całkowitą. Osoba która kupiła to ode mnie nie rejestrowała tego nawet na siebie. Musiała chyba 2 razy się pofatygować do ubezpieczalni i tyle ale czy przejdzie to z POLO to nie wiem.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, 10:45 przez emceha, łącznie zmieniany 1 raz.
ELpYndoL

NIE przejdzie :(
jaras231

Post autor: jaras231 »

nie oplaca sie sprzedaz na czesci wiem ze swojego przypadku
rozbilem essiego i tez na czsci posprzedawalem tzn wiekszosc stoi i czeka zarobilem jak na razie 400zl a za rozbite auto facet na szrocie chcial mi dac 500zl ale wtedy stwierdzilem ze nie warto jak mozna zarobic a tu dupa! czesci nie ida a z wyrejestrowaniem udalo mi sie tak ze znajomy chcial zarobic na kascie z essiego i spisalismy umowe kupna z zaznaczeniem ze auto na czesci, wybrakowane itp kumpel sprzedal na zlomie
ja wyrejestrowalem ale kumpla teraz scigaja zeby oplacil oc na auto ktorego juz nie ma aaa
emceha

Post autor: emceha »

No takie to wszystko właśnie popieprzone aaa
Awatar użytkownika
kowal
Kontakt:

a koszt zezłomowania?
Profesjonalna kosmetyka samochodowa.
Pranie, usuwanie rys, zabezpieczenie, renowacja, detailing
www.car-efekt.pl
"Twoje auto, Twoją wizytówką"
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ja gdzies widzialem, ze za sprawne w miare auto (takie, ze ejszcze silnik czy cos moga z niego wyciagnac) to jeszcze pare zlotych zwracaja (jakies 150zł czy cos) plus wystawiają kwitek o zezlomowaniu

swoja droga to mozna sie rozejrzec w prasie czy internecie za takimi ogloszeniami co skupuja rozbite, spalone auta i moze im opchnąć ??
jaras231

zobacz tez na srotach, gdzie handlują czesciami samochodowymi oni czasem tez moga takie kwitki wystawiac i tez mozna cos zarobic na autku
ELpYndoL

mnie za rozbitego kadeta proponowali na szrocie 500zł a na złomie to koles powiedział ze jeszcze mósiał bym dopłacic 100zł :( wiec Kadet skonczył na szrocie :)
Awatar użytkownika
kowal
Kontakt:

czyli może na szrot się przejadę;p chodzi o to że auto jest w takim stanie, że nie liczę więcej niż 500 zł za nie. mam nadzieję, że na części uda się więcej dostać
www.car-efekt.pl
jaras231

ja tez mialem taka nadzieje i czesci leza w garazu i kurz zbieraja :(
leon267

Post autor: leon267 »

z tego co wiem to zebys nie mial klopotow z papierami to cos Cie tam po kieszeni szarpnie. ja zrobilem inny numer, w sumie to jak kto woli, wg mnie taki wał mozna walnac, sam robilem :mrgreen: mianowicie znajdujesz jakiegos szanownego pana menela, umawiasz sie z nim ze dostanie 2 czy 3 dyszki na wino w zamian za spisanie umowy z Toba . napewno takiego znajdziesz. to spisujesz ze kupil od Ciebie niby, umowy zabierasz, a auto idzie juz jako czysty zlom, z 5 stowek wyjdzie gdzies tak chyba. dla pewnosci mozesz numery zeszlifowac z auta i git, a jakby co to masz umowe na menela wiec problem masz z glowy ;) ;)
Awatar użytkownika
kowal
Kontakt:

leon267, dobry pomysł ;) na razie poświecę dzień i pojeżdżę po szrotach. dowiem się ile dają za to auto. jak dostaną satysfakcjonującą sumę to nie będę się bawił w części
www.car-efekt.pl
Awatar użytkownika
kowal
Kontakt:

auto, wczoraj wieczorem, wystawiłem do otomoto za 700 zł. telefony nie przestają dzwonić do teraz. w efekcie auto poszło za 800 zł wczoraj około 23:30 :D
www.car-efekt.pl
ODPOWIEDZ