Tester temperatury zamarzania
Moderator: Moderatorzy
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Tester temperatury zamarzania
Proponuje - kto może - zakupić sobie tester.
Wydatek niewielki a może nam uratować to i owo w samochodzie.
Sklepy LIDL - tester dostępny od poniedziałku 10 listopada
Wydatek niewielki a może nam uratować to i owo w samochodzie.
Sklepy LIDL - tester dostępny od poniedziałku 10 listopada
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
ELpYndoL
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
tak sie zastanawiam - skoro na plynie Tesco podaja, ze wytrzymuje do -22stC a zamarza przy -5stC to jaka jest gwarancja, ze zblizonej jakości tester z Lidla poda wlasciwą wartość zamarzania plynu chlodniczego ??
inna sprawa, ze wlasnie dzisiaj kupilem sobie taki tester wlasnie w lidlu
co do temp pumiaru, to na opakowaniu wyraznie jest napisane, ze mozna mierzyc przy dowolnej temperaturze plynu chlodniczego. mi na cieplym caly ten element plywajacy wyplynal (czyli powyzej -40stC temp zamarzania mi wyszla ????
), jutro sprawdze na zimnym plynie 
inna sprawa, ze wlasnie dzisiaj kupilem sobie taki tester wlasnie w lidlu
co do temp pumiaru, to na opakowaniu wyraznie jest napisane, ze mozna mierzyc przy dowolnej temperaturze plynu chlodniczego. mi na cieplym caly ten element plywajacy wyplynal (czyli powyzej -40stC temp zamarzania mi wyszla ????
-
ELpYndoL
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Na zwykłej wodzie tonie całkowicie - sprawdzałem.
Co do pomiaru w różnych temperaturach - tu pisze , że można - u mnie we firmie mamy inny i tylko do zimnego - dlatego wyżej pisałem to co pisałem.
Nie ważne czy oszukuje o 2 - 3 stopnie wiadomo , że jak pokaże -30 to wiadomo , że płyn nie zamarznie a i jak by było niżej na dworze niż -30 to i tak płyn na początek tobi się jak kaszka a nie od razu lód
Ja kupiłem oby dwa testery ten do spryskiwaczy i ten do płynu chłodniczego.
Poniżej chybacidzej pisze:powyzej -40stC temp zamarzania mi wyszla
A sprawdzałeś testerem do spryskiwaczy - kupiłeś dwa ?mikosz83 pisze:Sprawdziłem też płyn dospryskiwaczy -16 ale niestety "boje" nie podnosi...
Tester raczej tylko do płynów chłodniczych...
Co do pomiaru w różnych temperaturach - tu pisze , że można - u mnie we firmie mamy inny i tylko do zimnego - dlatego wyżej pisałem to co pisałem.
Nie ważne czy oszukuje o 2 - 3 stopnie wiadomo , że jak pokaże -30 to wiadomo , że płyn nie zamarznie a i jak by było niżej na dworze niż -30 to i tak płyn na początek tobi się jak kaszka a nie od razu lód
Ja kupiłem oby dwa testery ten do spryskiwaczy i ten do płynu chłodniczego.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
To tam w metalowym koszu były też testery do spryskiwaczy ?? No to kurcze trzeba jeszcze raz jechać i poszukać... Na górze pisało "2 rodzaje" i pomyslałem że może są inne... szukam i szukam wszystkie takie same i dałem spokój a tu piszesz że były do spryskiwaczy i do cieczy chłodniczych ehhjamszoł pisze:A sprawdzałeś testerem do spryskiwaczy - kupiłeś dwa ?