Przekladka
Moderator: Moderatorzy
Przekladka
Orientuje sie moze ktos ile moze kosztowac przekladka z anglika ?
If you're like us, calling all riders, roll up beside us, no place to hide us,
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj pal ruszaj..
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
-
Tigerbart
no ciekawe ile takie cos by wynioslo bo samochod mozna kupic duzo taniej tylko jesli przekladka wynosi drugie tyle to powoli przestaje sie oplacac
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
przekladka forda nie jest jakaś szczególnie skomplikowana.
Ford jest robiony na wersje europejską(normalną
).(podobnie jak Renowka) i wszystkie otwory technologiczne są tak jak w wersjii z kierownicą z lewej strony. To na anglię są kombinowane i przekladane. wystarczy przywrocić do stanu -fabryki.
napewno do zmiany jest maglownica z drażkami.
no i deska rozdzielcza.
Ford jest robiony na wersje europejską(normalną
napewno do zmiany jest maglownica z drażkami.
no i deska rozdzielcza.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 
Leszku zapewniam, że to nie jest takie proste, jak rozebrałem cabrio to dopiero wyszło jakie sa minimalne różnice, które przy przeróbkach okazują się nie do ominięcia, masz racje niby otwory sa te same ale i tak bez spawania pewnych elementów się nie obejdzie, np podstawy kolumny kierowniczej, przekładając trzeba zwóric tez uwage na mocowania różnych przewodów, w essie np w moim cabrio przewód od wspomagania miał inna końcówkę choć pompa wyglądają prawie identycznie, serwo jest inne, w Essie było uruchamiane za pomocą pewnej przełlądni dlatego trzpień był krótszy niż w normalnych wersjach, pewne elementy takie jak alternator czy rzeczona pompa wspomagania są inaczej umieszczone przez co tak jak u mnie było pasek wieloklinowy od angola po przełożeniu pompy wspomagania nie pasował, natomiast jeśli cały motor zostaje ten sam to myslę, że nie będzie tu problemu, tylko przy kupnie ewentualnych części proponował bym sprawdzić czy w danym modelu w wersji angielskiej nie ma różnic poza tymi wiadomymi, czyli maglem i układem kierowniczym ale jeśli ktoś ma dużo czasu i chęci to da radę to wszystko zrobić
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
Ale ja Pawełku nie napisałem że kolega taką przekladkę pod domem na parkingu zrobilordpablo pisze: jak rozebrałem cabrio to dopiero wyszło jakie sa minimalne różnice, które przy przeróbkach okazują się nie do ominięcia, masz racje niby otwory sa te same ale i tak bez spawania pewnych elementów się nie obejdzie
To akurat mogło być spowodowane roznymi rocznikami autek albo typów nadwozia.lordpablo pisze:w essie np w moim cabrio przewód od wspomagania miał inna końcówkę choć pompa wyglądają prawie identycznie, serwo jest inne, w Essie było uruchamiane za pomocą pewnej przełlądni dlatego trzpień był krótszy niż w normalnych wersjach,
reasumując...
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 
samochod jak sie poszpera to mozna dosc tanio wyrwac ale boje sie wejscia w cos o czym nie mam pojecia
-
Tfaruk