Zgasł podczas jazdy i nie chce odpalić
Moderator: Moderatorzy
Zgasł podczas jazdy i nie chce odpalić
Witam wszystkich.
Mam problem z moim Esi, W dniu dzisiejszym podróżowałem i nagle samochód stracił moć, ja mu na gaz a on nic. Postanowiłem zredukować bieg, a on wtedy zgasł i nie chce się uruchomić. Rozrusznik kręci, pomppę paliwa słychać, więc raczej jest ok, bezpieczniki sprawdziłem i wyglądają że są ok.
Ma ktoś pomysł jak można go zreanimować??
Będę wdzięczny za rady.
Mam problem z moim Esi, W dniu dzisiejszym podróżowałem i nagle samochód stracił moć, ja mu na gaz a on nic. Postanowiłem zredukować bieg, a on wtedy zgasł i nie chce się uruchomić. Rozrusznik kręci, pomppę paliwa słychać, więc raczej jest ok, bezpieczniki sprawdziłem i wyglądają że są ok.
Ma ktoś pomysł jak można go zreanimować??
Będę wdzięczny za rady.
Sprawdziłem świece, iskra jest tylko że świece są suche nawet po kilku próbach odpalenia. Najprawdopodobniej w takim razie to pompa
Czujnika położenia wału nie mogłem zlokalizować, ale z wypowiedzi rozumiem, że gdyby czujnik przestał pracować to nie byłoby iskry??
Czy istnieje jakaś możliwość sprawdzenia czy pompa podaje paliwo, ewentualnie ciśnienia nie wyjmując pompy, a zatem nie zdejmując baku??

Czy istnieje jakaś możliwość sprawdzenia czy pompa podaje paliwo, ewentualnie ciśnienia nie wyjmując pompy, a zatem nie zdejmując baku??
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
może filtr paliwa masz zapchany? kiedy filtr zmieniałeś?
ciśnienie na pompie to raczej na "oko" nie sprawdzisz tylko sprzętem fachowym i bez wyjęcia się nie obędzie. jak masz od kogoś podmienić na chwile to najlepszy sposób aby sprawdzić czy pompa padła.
ciśnienie na pompie to raczej na "oko" nie sprawdzisz tylko sprzętem fachowym i bez wyjęcia się nie obędzie. jak masz od kogoś podmienić na chwile to najlepszy sposób aby sprawdzić czy pompa padła.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
napisał że jak załancza zapłon to słychać pompe tylko problem może być w tym że za mało podaje paliwa a do tego jeszcze zapchany filtr i kapota.
wymień filtr paliwa.
wymień filtr paliwa.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD